ACTA2. Този път заради хазарта

Интернет доставчиците ще трябва да филтрират трафика и достъпа до сайтове, които предлагат хазартни услуги, ако дейността им не е лицензирана от Държавната комисия по хазарта.


Това се очаква да запишат депутатите, които ще обсъждат окончателно промените в Закона за хазарта, съобщи Дарик.


Тази промяна бе един от най-спорните моменти при първото четене на закона, а опозицията го нарече ACTA2.


Самото филтриране на трафика към интернет платформите за залагания ще става с постановление на Софийски районен съд. Сайтовете, до които български потребители не трябва да се допускат, ще бъдат включени в черен списък, който ще се поддържа от Държавната комисия по хазарта и ще се качва на нейния сайт, разказа пред Дарик Диян Червенкондев - депутат от ГЕРБ, член на бюджетната комисия.


Ако доставчиците не забранят достъпа на потребителите до нелицензирани интернет казина и букмейкъри в срок от 72 часа след добавянето им в черния списък, провайдърите ще плащат глоба от 10 000 до 20 000 лв. В случаите, в които Държавната комисия по хазарта откаже лиценз на сайт за хазартни залагания, той трябва да спре предлагането им в България.


Срокът за това започва да тече в момента, в който името на компанията бъде публикувано на сайта на комисията.


Според проекта лиценз за организиране на хазартни игри от разстояние ще се издава само на фирми, чието комуникационното оборудване и централен пункт на компютърната система са на територията на България или на територията на друга държава от Европейското икономическо пространство, допълва dnevnik. Те трябва да имат открита сметка в банка в България, в която да се депозират залозите, както и система, с която да се идентифицират участниците в игрите.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини