Интернет – пазар, реклама или кражба?

bTV срещна в студиото представители на трите страни, които имат отношение към така коментираните напоследък авторски права, филтрирането в интернет и положението на един творец при бързо променящите се технологии.

Принципът за мрежовата неутралност, представен от Андрей Расийски (председател на Сдружение за Електронни комуникации) кратко и разбираемо, се състои в това, че интернет доставчиците не контролират съдържанието. Той подчерта, че доставчиците са изцяло за това да бъдат спазени всички изисквания на закона. Това обаче трябва да бъде постигнато от институциите, които имат съответните права. Преценката трябва да идва от легитимен орган.

Стефан Минчев, председател на Булакт каза нещо, което несъмнено ще накара всеки от четящите тези редове да настръхне, а именно на България високоскоростен интернет не и трябва, 6 Mb стигали за законни цели. Що се отнася до закона в България, той не действал. Едно впечатление оставят неговите думи - че Булакт не може да насмогне на темпото.

Кирил Маричков със свои колеги преди дни създали Българска Музикална Асоциация, която да защитава правата им. Мнението му обаче бе изцяло лично – сайтовете, които дават достъп до авторска музика да започнат да плащат.

Интернет – пазар, реклама или кражба? Отговориха различни хора. Мненията им, както и целия материал вижте по-долу.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини