Коконова опитва да потули случая с гладната стачка на Райчо Радев

Миналата седмица началничката на РИО Перник, В. Коконова, е направила опит да потърси посредничеството на проф. Н. Василев да се потули случаят с гладната стачка на Директора на спортното училище Райчо Радев.

След всичките простотии, лъжи и клевети, които изрече по негов адрес, тя е заявила, че няма да го уволнява. Райчо Радев, обаче, не протестира само срещу собственото си уволнение, а срещу политическите уволнения в образованието въобще. Той настоява на правото си премиерът и министърът на образованието да отговорят на неговите писма, в които е поставил въпроса за тези политически уволнения.

Вчера в едно предаване по национална ефирна телевизия се показа министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Участието му в това предаване - имам предвид държането му, думите му, самовъзвеличаването, това, че през цялото време най-старателно се правеше на интересен, на "пич" и пр. - показва по категоричен начин една страшна истина: оставили сме се да ни управляват хора, на които съвсем и изобщо не им пука за това какво става в страната и държавата, а ги вълнува единствено собствената им маниашка самовлюбеност - и любуването им от самоцелното пребиваване във властта и отдаването на нейните съблазни. Горко ни, щом търпим такива да решават съдбините ни!

Разбира се, в това предаване министърът и думица не отрони за нещо наистина важно: За гладната стачка на г-н Райчо Радев от Перник, който протестира срещу политическите репресии и уволнения в сферата на образованието. Оказа се, че съвсем други, изобщо несвързани с образованието неща вълнуват най-вече г-н Министъра, който се изживява като "плейбоя на правителството", ако допуснем, че някой изобщо може да оспори славата на самия Премиер като пръв пич на републиката ни!

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини