Кризата с гладната стачка на Райчо Радев стигна до Парламента

Кризата с гладната стачка на Райчо Радев, за която www.perunik.com първи написа достигна до Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание!

Самоорганизиралите се приятели и поддръжници на Г-н Радев във Фейсбук в нарочно създадената група "Ние подкрепяме Райчо Радев" излязоха с писмо в негова защита, адресирано до г-н Огнян Стоичков, председател на споменатата по-горе комисия.

Ето и текста на писмото:

Уважаеми г-н ЯНАКИЕВ,

Преди три дни Директорът на Спортното училище в гр. Перник г-н Райчо Радев започна гладна стачка!
Той твърди в писмото си, че е жертва на партийни пристрастия и на партийна поръчка.
Във ФЕЙСБУК се създаде група в негова подкрепа, където лавинообразно нараства числото на подкрепящите го, тъй като неговият случай е станал емблематичен и типичен за управлението на ПП ГЕРБ по места – честните, почтени, инициативни и доблестни професионалисти, ако не станат „незабавно” членове на Управляващата Партия, се подлагат на натиск, за да освободят мястото за такива, които ще бъдат верни на новата Партия, която е на власт.

С една дума в регионите и по места действа кадровият принцип:

Ако доблестните и способни управленци не станат членове на нашата Партия, то станалите членове на нашата Партия ние ще назначим за доблестни и способни управленци!
Подобен подход е противоконституционен, погазва грубо Закона за политическите партии чл.20(4) и Конституцията на Република България, чл.1 (3), в която ВИЕ, НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЕ ЗАКЛЕХТЕ.

Уважаеми г-н ЯНАКИЕВ,

Не бихте ли могли да се намесите в казуса и да съдействате за безболезненото му разрешаване?

С уважение: Никола Ников, Администратор на Група във ФЕЙСБУК „Граждани за нова национална стратегия”,  

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини