Радев продължава да гладува. Обявява се против мандатността на директорския пост?

ПРИЯТЕЛИ, ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ПРОТЕСТА ПРЕД МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ВНЕСОХ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО ПИСМО СЪС СЛЕДНОТО СЪДЪРЖАНИЕ:


„Г-н Игнатов, Уведомявам Ви, че не съм полечил отговор на писмото ми с Ваш вх. № 0601-677/07.05.2012 г. На 03.07.2012 г. получих писмо от дирекция в МОМН, с Ваш изх. № 0601-1175/15.06.2012 г., което не само,че не е подписано от Вас, но не е подписано и от директора на тази дирекция, а е подписано от служител в МОМН, като е поставена запетайка пред длъжнастта. По своето съдържание това писмо не е отговор на цитираното по-горе мое писмо. Очаквам автентично писмо-отговор на посоченото по-горе мое писмо, подписано от Вас. В случай, че не получа искания отговор, ще продължа гладната стачка, за която сте уведомен от мен с на...рочна декларация Ваш вх. №94-13/82/28.06.2012 г. /възможно е номерът да е следният №94-13182/28.06.2012 г./“
Приятели, оптът ми е показал, че не е трудно сружител на МОМН да подпише писмо и да положи печат, а министърът или директорът на дирекцията да не е информиран за този отговор. Запетайката пред длъжността води до определена степен на безотговорност към подписания текст. Необходим ми беше опит от 10 години, за да навляза в огромната нормативна база на образованието и да уловя някои тънкости на чиновническите игри – зная, че много от писмата, които съм внасял в МОМН се губят някъде по пътя до адресата. Затова, приятели, съм и против мандатността на директора – докато навлезе в работата, разбере чиновническите тарикатлъци и мандатът му свършва, а ако е неудобен на местен или национален велможа, трябва да си тръгне. Между другото, тази мандатност ще помогне на встъпващите в управление правителства да осъществават политически уволнения и назначения. Много хора твърдят, че „директор на училище“ не е професия, но разберете, без професионализъм в управлението на образованието е невъзможно - не само неговото развитие, но и поддържането на неговата адекватност на съвремието.

ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПРЕКРАТЕНА АКЦИЯТА НА НАЧАЛНИКА НА РИО ПЕРНИК ЗА МОЕТО ПОЛИТИЧЕСКО УВОЛНЕНИЕ И НЯМАМ ОТГОВОР НА ПИСМАТА МИ ДО ПРЕМИЕРА И МИНИСТЪРА.
ПРОДЪЛЖАВАМ ГЛАДНАТА СТАЧКА.

СКОРО ЩЕ ПУБЛИКУВАМ И ПОИСКАНИТЕ МИ ОБЯСНЕНИЯ НА КОНСТАТАЦИИТЕ В КОНСТАТИВНИЯ ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕРКАТА.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини