Радев гладува вече 11 дни! Призовава на протест.

Здравейте, Приятели,

Възможно ли у да се проведе протестен митинг "Против политическите уволнения в образованието" пред Министерския съвет, в четвъртък /05.07.2012 г./ от 15.00 ч., като се поканят пострадалите от политиическите уволнения, а организатор на изявата да бъде Клуб "Първи ноември".

На 07.07.2012 г. /събота/ изтича срокът за отговор на писмата ми до Премиера, Министъра и Комисията по образование в НС, което означава, че на 06.07.2012 г. е последната дата на законното връчване на отговорите. Пострадали има в Бургас, Стара Загора, Видин, Пловдив, Сливен, а мисля и Силистра. Групата може би ще предостави други случаи.

Зная, че борбата ще е трудна. Зная, че са необходими неоспорими доказателства. Убеден съм, че ще търсят и "под вола теле". Предполагам, че проверката ми от 20.06.2012 г е инициирана от МОМН във връзка с писмото ми до Премиера и Министъра и вероятно е разпоредено да ми се намерят "прегрешения", макар и дреболии. Гладната стачка ми остана единствената възможност да се противопоставя на своеволията на началниците и никой не може да ме спре.
 
Началничката ми предложи да се откажа от спечелената с конкурс длъжност и да стана помощник на човека от ГЕРБ,
 
да се отрека от труда си, от факта, че съм защитил първи клас квалификация, че съм анализирал опита си  и съм публикувал множество текстове, които са повлияли, пряко или непряко, на промени в нормативната уредба в образованието. И още нещо: "гонката" срещу мен съвпадна с
 
Множество политически увалнения в образованието и назначения на хора от ГЕРБ, а политическите уволнения са порочна практика у нас и са в противоречие на демократичните принчипи на управление, на законите и на морала.
 
Не става дума за материални неща, а за духовни ценности. Вижте какви са "прегрешенията" ми от февруарската проверка и ще разберете за какви полудоказани дреболии ме обвиняват. Търсиха финансови нарушение, но не намериха, защото не само не харча държавна пара за лични цели, но давам мои пари, труд и материали за училището.
Не случайно Левски е в кабинета ми. Не съм светец,/светците не живеят между хората/, но не съм и безотговорен директор, не съм и меркантилен и в това вероятно е бедата ми. Чакам констативния протокол и ще публикувам моя отговор за констатираните "нарушения".
Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини