Отворено писмо до Кмета на Перник

Г-жо Янакиева,

Обръщам се към Вас, след като реших , че нямам вече нерви да псувам наум (не само аз) случващото се напоследък. Зная , че града ни преживя тежки моменти, но именно сега най-добре пролича всичко.

Относно труса- живея на "Света Петка" №12. За да стане ясно каква е ситуацията тук, нека кажа ,че само до втората пряка на улицата ми , къщите, подлежащи на събаряне са 4.Представете си какво е състоянието на останалите. Но според някои мъдреци разнебитен дом, в който живеят двама в момента безработни и един пенсионер , няма нужда от еднократна социална помощ (325) . Предполагам, че за други някакви средства и помощ може само да се мечтае.В същото време, благодарение на .....определени хора, се стига до извода, че най- "обезщетени от труса са : циганите, работещите в държавната и общ. администрация и техни близки ( имаме вече доста събрани данни). Явно електората за следващите избори е осигурен.

Друг един момент: Много пъти сме давали сигнали относно станалото традиция шофиране с превишена скорост( да споменем само 2-3 улици : "Света Петка" , "Стара планина" , "Кракра" и много други). Доказан факт е , че органите на реда не могат или не искат да обърнат внимание на това. А сега си представете- как се чувстват живущите на засегнатите най-много от труса улици (като "Света Петка " и " Стара планина" , когато , посред нощ, с бясна скорост профучат леки коли, микробуси, даже и камиони. Стреса е сериозен.Дори и ...."кризисния щаб" е наясно , че в подобни моменти съблюдаването на реда и законността е от основно значение.

От всичко това може да се стигне до извода, че управата(общинска и държавна) не може да се справи със задълженията си. Ако едно управление е калпаво и некадърно- изконно право на гражданина е да се бори с това управление с ВСИЧКИ ДОСТЪПНИ МУ средства.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини