Бъдещето на Alfa Romeo

Миналия месец стана дума, че Alfa Romeo планират да покажат трио нови концептуални коли, които на практика ще покажат три различни версии на базата на заместника на седана 159. Съответно премиерата на трите прототипа бе предвидена за тазгодишното издание на автомобилното изложение в Женева.

От Alfa Romeo разкриха пред Inside Line следното: „Всяка една от трите дизайнерски къщи от Торино - Stile Bertone, Pininfarina и Italdesign Giugiaro – ще създаде версия на новия средно голям автомобил, която ще бъде показана съответно на техните щандове на изложението в Женева”. В блога на компанията е отбелязано, че от Bertone вероятно ще направят купе с две врати, от Italdesign Giugiaro  - седан с четири врати, а от Pininfarina  - кабриолет.

Заместникът на 159 вероятно ще е и с ново име. Промените на имената на моделите се превръща в тенденция за компанията, която използва прозвището "Giulietta" за бъдещия заместник на компактния 147. Този автомобил също ще бъде представен в Женева, а продажбите му ще започнат от 2011 година.

Съответно първото доказателство, че се работи поне върху един от тези модели, дойде от Pininfarina, които разкриха тийзър под формата на компютърна скица на своя вариант.

Както стана ясно, задачата на дизайнерската къща бе да създадат компактен кабриолет, който да черпи вдъхновение от историческите роудстъри на компанията.  В случая въпросният прототип е създаден да отпразнува 100-годишнината на Alfa Romeo, както и 80-тия рожден ден на Pininfarina.

Сега обаче и от Bertone разкриха съответна скица. Засега става дума за тийзър, който демонстрира предницата. От него можем да видим агресивна и привлекателна предна решетка, която е едва началото на един много динамичен и елегантен дизайн. Няма особени детайли за модела, но се говори, че ще бъде базиран на платформата на Alfa Romeo 8C Competizione. Това гарантира бързина и добро поведение на пътя. За съжаление, това вероятно ще бъде само един прототип, който ще даде пример за бъдещи дизайнерски насоки. 

Новите прототипи предстои да бъдат разкрити на 2 март в Женева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини