Кои са най-безопасните нови автомобили на пазара?

Euro NCAP публикува резултатите за безопасност на някои от новите модели, които се появяват на пазара в Европа. това са Volkswagen Tiguan, Renault Scenic E-Tech, Maxus MIFA 7 и Ford Tourneo Custom, както и на електромобилите Zeekr 001 и Zeekr X.


Volkswagen Tiguan е един от най-популярните семейни кросоувъри в Европа. През 2023 година са продадени приблизително 169 000 екземпляра Tiguan, поради което кросоувърът влезе в челната десетка по продажби под номер 8. Според Euro NCAP моделът преминава перфектно всички тестове и отбеляза 5 звезди.

Отличен резултат демонстрира и електрическият миниван Maxus MIFA 7, който ще се продава в Европа от лятото на тази година. Създаден е от подразделение, собственост на SAIC Motor. Моделът разполага с 90 kWh батерия, способна да осигури пробег от 479 км.


В същото време Ford Toureno Custom премина теста с по-скромен резултат. Той е много по-достъпен от китайския си конкурент, защото е пасажерска версия на буса Ford Transit Custom. Ванът на Ford получи само 3 звезди от експертите в стандартната си версия и 4 звезди с допълнителния пакет за безопасност.

Най-интригуващ обаче се оказа резултатът от двата модела на китайската марка Zeekr, появили се през 2021 година. Гамата на автомобилния производител в момента включва само три модела, но те имат отлични продажби в Китай.


Резултатите от тестовете за премиум луксозния хечбек Zeekr 001 и компактния кросоувър Zeekr X са повече от отлични. И двата модела впечатлиха приятно експертите и получиха 5 звезди.

Освен това електрическите превозни средства бяха оценени и от рейтинга Green NCAP, където показаха най-добри резултати: Zeekr 001 - 95% и Zeekr X - 96%. Също така, в съответствие с тестовите протоколи от 2022-а, експертите провериха допълнително Renault Scenic E-Tech. Подобно на "брат си" - Renault Megane E-Tech, той получи 5 звезди.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини