Многофункционална спортна зала откриха в Свиленград Бойко Борисов и Делян Добрев

В първия учебен ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и водачът на листата с кандидат депутати на партията в 29 МИР Хасково Делян Добрев откриха официално многофункционална спортна зала в Свиленград. Беше отслужен и водосвет. На събитието присъстваха кандидат-депутатите на ГЕРБ Евгения Ангелова, Владимир Митрушев., кметът Георги Манолов, председателят на Общинския съвет Георги Еленков, кметовете на всички общини в региона, спортисти, деца от спортните клубове в града, много граждани.

В краткото си приветствено слово Бойко Борисов напомни за усилията на ГЕРБ да развива спорта у нас. „Правителството трябва да помага на добрите кметове. Благодарение на усилията ни бяха санирани детски градини, училища, болници. Построени бяха спортни зали и площадки. Това ще остане за хората. Автомагистрала „Марица” е с важно стратегическо положение и ще предостави много бърз транспорт. Да се надяваме въпреки забавянето догодина по това време тя да е готова. Обещавам ви, че ще бъде готова. Ако нашето правителство беше останало, днес нямаше да закъснея, а щях да дойда през „Марица”, посочи Бойко Борисов. Той поясни, че както река Марица дава живот и плодородие, така и магистралата е с важно стратегическо положение и ще доведе до много по-бърз транспорт. Борисов добави, че когато има добър кмет и правителство, което да помага на регионите, нещата се случват.

На въпрос на журналистибившият министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ Делян Добрев уточни, че по времето на ГЕРБ за строежа на многофункционалната спортна зала в Свиленград са инвестирани над 5 милиона лева, а сключените договори по европроекти в общината възлизат на 90 милиона лева.

Спортната зала в Свиленград е на площ 4 200 кв.м., от които 1 222 кв.м. игрално поле и 1 100 седящи места . Към залата са изградени две спортни площадки, медицински и рехабилитационен кабинет, собствен паркинг. Спортното съоръжение разполага с интернет, модерно озвучаване и мултимедия. Обектът е построен с финансиране по ОП “Развитие на селските райони“ и точната му стойност възлиза на 5 517 000 лв.

Платена публикация.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини