„БСП – лява България“ сезира ЦИК за автобусите на Мелемов

Социалистите питат сина на кмета това контролиран вот ли е

       

„БСП – лява България“ сезира ЦИК, Областната дирекция на МВР – Смолян и Окръжна прокуратура за безплатни автобуси от София до Смолян и обратно в изборния ден. Лявата коалиция настоява за проверка и за предприемане на мерки срещу подготвяно нарушение на изборния процес.

От публикации във Facebook е видно, че Тодор Мелемов - син на областния координатор на ПП „ГЕРБ“ и кмет на гр. Смолян – Николай Мелемов, подава информация за организиран безплатен транспорт за деня на изборите - 05.10.2014 г.

В профила на Тодор Мелемов е разпространена информация за безплатен транспорт за смолянчани на 03.10.2014 г. от София и Пловдив до Смолян, като са споменати часът и местата за тръгване. Желаещите да ползват безплатния транспорт следва да се запишат като си посочат имената и телефон за връзка. В публикацията не се съдържа друга информация с каква цел се организира този безплатен транспорт до Смолян. Очевидно, е че не става въпрос за разглеждане на исторически и природни забележителности в Родопите, тъй като транспорта е единствено за жители на град Смолян, които са наясно с особеностите на родния си край.  

Безплатното връщане до София е обявено на 05.10.2013г., 16.00 часа, което „необяснимо“ навежда на мисълта, че този транспорт е организиран за изборите за народни представители, насрочени на 05.10.2014 г.

Странно е и съвпадението, че подобна информация за безплатен транспорт е публикувана от Тодор Мелемов единствено за почивните дни през 2011 г., когато се провеждаше втория тур на местните избори в Община Смолян и за кмет на общината бе избран неговия баща - Николай Мелемов.

Тези действия пораждат съмнения за масирано, организирано и неправомерно въздействие върху безплатно ползващите транспорта до гр. Смолян, да гласуват по определен начин срещу „безплатното“ посещение на родните си места. Очевидно е, че става въпрос за контролиран или купен вот, още повече, че Изборният кодекс допуска възможност на учащи се да гласуват на територията, където учат.

БСП - Област Смолян

Пресцентър
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини