Деница Сачева: Гласът за малка партия е глас за истинската промяна

Госпожо Сачева, какво според Вас може да мотивира човек да гласува за една малка партия, която няма особени шансове да попадне в парламента? Това не е ли загубен глас?

В малките партии са хора, които проявяват смелостта да променят нещата и които не искат да участват в договорки, които предварително разпределят властта. Такива договорки гарантират сигурност за псевдополитици и генерират несигурност за хората. Именно малките партии дават възможност за истинските промени. И ако хората не им дадат шанс, това означава, че дават шанс на онези, които злоупотребяват с доверието, с парите и правата им. Искам да опровергая изтърканото клише, че ако гласуваш за малка партия, губиш гласа си. Точно обратното. Когато гласува за досегашните партии, човек всъщност губи не просто гласа си, а губи живота си. Гласувайки за по-малкото зло, всъщност му даваш шанс да стане по-голямо. Само с гласовете за малките, гражданите могат да получат партии, които да им служат. Т.нар. големи партии в момента злоупотребяват с партийни субсидии, които са нашите данъци или пък харчат парите на задкулисието, което след това ще си ги поиска обратно – пак от нашите данъци.

 

Преди ден д-р Ангел Кунчев от листата на ГЕРБ заяви, че освен те и “Десните” другите партии изобщо нямат представа от проблемите в здравеопазването, камо ли да ги решават. В двете плаформи наистина има общи неща. Това не означава ли известно сближаване след изборите?


Има належащи решения във всяка една сфера. Проблемите в здравеопазването са сред най-неотложните. За решението им е необходима широка политическа подкрепа. Възможно е да имаме допирни точки по някои въпроси, но в същото време имаме и принципни различия. Например по въпроса за Националната здравноосигурителна каса. От ГЕРБ смятат, че тя трябва да остане държавна, под контрола на правителството и политиците, докато ние държим на принципа, че Касата трябва да работи в конкурентна среда. Ние ще продължим да търсим подкрепа за идеите и мерките за подобрявене на здравеопазването, защото смятаме, че в това отношение Коалиция „ДЕСНИТЕ“ предлага най-подготвените и опитни хора.


До изборите партиите изтъкват различията си, но след вота вероятно ще се наложи да потърсят общите си виждания. Вие виждате ли общи решения например в класическия враг БСП?

 

С БСП имаме абсолютни идеологически различия. Те залагат преди всичко на държавата, на тоталния контрол, докато ние сме за свободата на отделния човек, на инициативата. Общото е дотолкова, доколкото посочваме проблемите в дадена сфера, но те са видни за всички. Решенията, които предлагаме, са коренно различни. Социалната политика на БСП, която залага на вездесъщата роля на държавата, се проваля. Очевидно е, че така конструирана, държавата няма никаква мотивация да спазва правилата. Точно за това коалиция „ДЕСНИТЕ“ излизе на тези избори със сериозна заявка за дясна социална политика, в центъра на която е човека, неговите таланти, преприемчивост и инициатива. Едно от предложенията ни е за разделяне на министерството на труда и социалната политика на две министерства, защото в областта на труда и индустриалните отношения има хронични проблеми от години и те изискват качествено нов подход.

Ето например последната трагедия - в Горни Лом, показа систематично нарушаване на трудовите правила, при това продължавало дълги години. Това е едно съвременно робство.

Сега всички се питат къде са собствениците, но в този случай самият собственик плати най-скъпата възможна цена – загуби сина си. А къде е отговорността на синдикатите? При всеки инцидент, където ярко е нарушено трудовото законодателство, синдикатите ни гледат от телевизора. Кажете обаче, че някъде има пари за преразпределяне и те първи ще дойдат на масата и ще искат места в Надзорните съвети. Синдикатите в България не защитават работниците, те са инструмент за натиск и лобизъм. И партиите, основни играчи на политическата сцена, възнамеряват да запазят всичко това. Затова призовам да се гласува за малките, но почтени партии, в които има компетентни, честни и отговорни личности. Ако такива хора бъдат овластени с доверие, промяната на средата у нас ще се случи наистина.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини