Дора Янкова:  Такса смет трябва да е според обема на отпадъците

Не са ли единни бедните и справедливи хора - няма силна социална политика, каза водачът на листата на „БСП-лява България“

 

„Ще настоявам  Министерският съвет да приеме нова методика за изчисляване на такса смет според обема на отпадъците. Сегашният принцип таксата да се определя на базата на данъчната оценка на имота не е справедлив. Всяка община трябва да реши как ще се изчислява обемът на отпадъците. Например един блок се абонира за контейнер или два и плаща такса за тях.“

Това обясни Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“ в отговор на граждани от кв. „Соколица“ в Смолян. Заедно с Янкова бяха и кандидатите за народни представители д-р Мариана Методиева и  Светослав Димитров. Хората питаха защо трябва да се плаща такса смет за жилища, които са празни от години, защото собствениците им работят извън града.

Янкова обясни, че след нейния мандат като кмет не е оставила дългове към сметопочистващото и сметоизвозващо дружество, а сегашният кметски екип е създал дефицит от 1,8 млн. лева. Янкова заяви, че общината отчислява такси към РИОСВ за депото за смет съгласно несправедливо решение на екоминистър Нона Караджова от правителството на ГЕРБ.

„Не са ли единни бедните и справедливи хора, те нямат съответното представителство в парламента и няма силна социална политика. Затова се опитват и да разединят БСП“, каза Янкова. Хората в квартала са с малки доходи, с дребен бизнес или безработни – не очаквайте ГЕРБ да застане зад вас, ДСП също няма да ви защити – те представляват по-богатите. Единствено левицата води политика, насочена към по-справедливи доходи, към пенсиите ви и към достъпно здравеопазване, каза Дора Янкова.

Янкова обеща след изборите в удобно за хората време в събота или неделя да участва в политически разговори по теми, които вълнуват гражданите на Смолян. Хората поставиха и много местни въпроси – за ремонт на улици и за нова детска площадка, решаването на които пое общинският съветник от БСП Радой Краев.


БСП - Област Смолян

Пресцентър

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини