Opel показа най-мощната Astra в историята

На изложението в Женева Opel показа най-бързата Astra в историята си.

Моделът OPC разполага с 2.0 литров турбо двигател с директно впръскване на горивото, благодарение на което машината достига 280 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. Максималната скорост на хечбека, който към този момент все още няма конкуренция в класа си, е 250 км/ч. Подобна стойност досега не е достигана от нито една серийна Astra.

Спортната разновидност на окачването Макферсън на Astra OPC, наречено HiPerStrut, е едно от нейните отличителни технологични решения и дава възможност на автомобила да контролира пълноценно мощността на пътя.

В съчетание с активната ходова част FlexRide, включваща специално подготвени режими Sport и OPC, Astra OPC предлага подобрени възможности за управление.

Освен това Astra OPC е оборудвана със специални черупкови седалки създадени с помощта на авангардни технологии. И двете предни седалки са изработени от високотехнологичен материал, спестяващ тегло.

Те имат ниска позиция и изкючителна странична опора, а теглото им е с 45 процента по-ниско от това на конвенционалните. Никой друг автомобилен производител не използва подобен слой от композитен материал в сериен автомобил. Новите седалки имат до 18 различни настройки.

Цялото съчетание от специфични технологични решения в OPC е трябвало да премине 10 000 километров тест за издръжливост на пистата "Нюрбургринг" в Германия. Изминати 10 000 км върху Северната отсечка на трасето при специални тестови условия са еквивалентни на 180 000 км в нормални условия.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини