Индийците отписаха Топалов

Веселин Топалов няма големи шансове срещу световния шампион по шахмат Вишванатан Ананд. До това заключение стигна един от най-големите вестници в Индия - "Таймс ъф Индия". Според изданието Ананд се е представил великолепно в четвъртата партия от мача за световната титла в шахмата. Тигърът от Мадрас, както е известен Ананд, спечели партията и вече води с 1 точка пред Топалов.

"Този мач започва да прилича на онзи между Ананд и Крамник в Бон през 2008, когато нашият гросмайстор спечели безапелационно", коментира "Таймс ъф Индия".

По-надолу в коментара има и препратка към мача между Топалов и Крамник в Елиста през 2006. Според изданието българинът прави същите грешки, когато играе с черните и затова върви към загуба.

Успехът на Ананд бе отбелязан и от някои гросмайстори.

"Великолепна, ярка победа за световния шампион! Партията е толкова хубава, че е трудно да се каже, когато Топалов сбърка. Като цяло Топалов не игра лошо, но просто Ананд беше по-добър и закономерно спечели", коментира гросмайстор Сергей Шипов в специализирания сайт crestbook.com.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини