"Сините" няма да взимат нов треньор

Ръководството на Левски може и да не назначи нов треньор за следващия шампионат. „Тема Спорт" научи, че това ще стане, ако сините не се класират на място, даващо право на участие в Лига Европа от следващия сезон.

При такова стечение на обстоятелствата вече бившите шампиони трудно биха намерили средства за назначаването на класен специалист. В момента финансовата ситуация на „Герена"не е розова, а и при неучастие в евротурнирите стагнацията ще бъде още по-голяма.

Затова собственикът на клуба ще разгледа вариант, при който да наеме още един помощник на сега изпълняващия длъжността старши треньор Георги Иванов. С привличането на нов човек в щаба ще се цели Гонзо да бъде разтоварен от част от задълженията си и да се занимава предимно с работата си като спортен директор.

Помощникът ще трябва да ръководи тренировките на тима, което ще отпадне от плещите на бившия таран. Така той ще стане като английските мениджъри, които рядко водят заниманията на подопечните си. Иванов само ще дава наставления какво да се прави през седмицата и ще има решаваща дума при определянето на състава.

През следващата седмица Тодор Батков ще проведе среща с Георги Иванов. На нея ще бъде обсъждана бъдещата селекция на сините. Вече се знае, че тя ще бъде насочена към родния пазар, защото клубът не може да си позволи скъпи чужденци. При сносни оферти пък клубът ще се раздели с всичките си ключови играчи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини