Григор срещу израелец на квалификациите в Рамат Ашарон

Григор Димитров е поставен под #1 в схемата на квалификациите на турнира с награден фонд $100,000 в Израел и в първи кръг ще почива, а във втори ще се изправи срещу победителя от двубоя между представителите на домакините Офир Гинат и Ноам Бехр, пише "tenniskafe".

Офир Гинат е на 19 години, няма класиране в АТР ранглистата, а в кариерата си е играл основно на фючърси в родината си и в Нигерия, като само веднъж е преодолявал квалификациите и губи в първи кръг. Ноам Бехр е достигал до #127 в света, но това става през далечната 2001 г., а през последните четири години има един единствен изигран турнир и това е именно чалънджъра в Рамат Ашарон.

Любопитна подробност е, че в частта от схемата на българина се намират само тенисисти от Израел, които най-вероятно няма да се окажат голямо препятствие пред най-добрият български състезател, по пътя му към основната схема. За да преодолее квалификациите Григор Димитров ще трябва да постигне две победи, което не изглежда като много трудна задача на фона на факта, че нито един от евентуалните му противници няма класиране в АТР ранглистата.

Срещата между Григор и победителят от двубоя между Гинат и Бехр е четвърта на 14-ти корт и ще започне след 15:00 часа българско време.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини