Alfa Romeo Montreal пречупен през днешните дизайнерски идеи

Колкото и да е талантлив един дизайнер, предизвикателството да обнови оригинален класически автомобил като спортното купе Alfa Romeo Montreal, създадено от Марчело Гандини през 70-те, е наистина голямо.

Въпреки това младият студент по дизайн Давиде Варена е положил максимални усилия, за да създаде модерна версия на Montreal, която да бъде представена на конкурса "Stile Italiano Giovani 2010", организиран от италианската автомобилна асоциация ANFIA.

20-годишният студент е заимствал много акценти от стила на оригиналния Montreal – дизайна на предните фарове, на страничните прозорци и вратите, на капака, на отворите за въздух - и същевременно е прибавил и собствен почерк върху останалата част от облика на автомобила.

Първоначално оригиналният Montreal е показан като прототип на изложението Montreal Expo, проведено през 1967 година в Канада.

Моделът е създаден от Марчело Гандини, който е конструирал едни от най-прочутите дизайни на автомобили като Lamborghini Miura, Countach и Diablo, Lancia Stratos, Fiat X1/9, Maserati Quattroporte (от първо поколение) и Citroen BX. Производството на серийна версия на Montreal започва през 1970 година.

Alfa Romeo Montreal е с 2+2 места и е оборудван с 2.6-литров V8 двигател с директно впръскване на горивото и с мощност от около 200 к.с. Агрегатът е свързан с петстепенна ръчна трансмисия, която предава въртящия момент към задните колела.

Моделът е бил произвеждан до 1977 година, като от него са продадени приблизително 4 000 бройки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини