Mini Coupe потвърден за производство, задава се втори модел

Почитателите на Mini скоро ще получат нов модел, който да обожават. От британския клон на Mini потвърдиха, че два нови модела – единият от които ще бъде Mini Coupe – са на път да станат серийни. И Coupe, и другият модел ще бъдат показани за пръв път по време на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, като се очаква да влязат в производство в близките няколко години. 

„Според мен донасянето (произвеждането) на тези два нови модела в Оксфорд е страхотен знак за областта, за всички работници във фабриката и за бъдещето на Mini. Затова и тази операция действително буди оптимизъм” – коментира Греъм Гигс, мениджър по корпоративните комуникации в BMW Великобритания. 

Тези новини дойдоха точно с оповестяването на плановете за назначаване на нови 1 000 работници, които да сглобяват новите модели. Дали вторият модел ще бъде толкова секретния Mini Roadster или ще бъде по-скоро почти готов за производство Mini Crossover (или Crossman), остава да видим.

Със своя елегантен дизайн и дори по-компактни размери – защото в концептуалния вариант на Coupe няма задна седалка – новата кола определено пасва на корпоративната идея, заложена в Mini. 

Преди от Mini бяха казали, че планират да изчакат реакцията на обществеността, за да видят дали да произвеждат планираните модели и дали да продължават в представената насока. В този ред на мисли компанията щеше да покаже своите прототипи по време на автомобилното изложение във Франкфурт, а може би и това в Лос Анжелис, и именно реакцията там трябваше да е фундаментална. В крайна сметка обаче явно първоначалните отзиви са били толкова позитивни, че Mini направо взеха решението. 

Добавянето на още една двойка модели към гамата Cooper/Convertible/Clubman все повече доближава Mini до създаването на пълна гама от модели. Наскоро бе казано, че до 2010 година едва ли ще се появи кросоувър, което означава, че Coupe и другият модел няма да влязат в производство поне още една година . . . , а се говори и за три!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини