Огромният 55-инчов дисплей на Mercedes-Benz EQS е като прозорец към бъдещето

Mercedes Benz демонстрира интериора на предстоящия електрически седан EQS, в центъра на който е огромен 55-инчов екран, който е центърът на цялото потребителско изживяване. Немският автомобилен гигант ще разкрие изцяло серийната версия на EQS до няколко седмици, но вече знаем как изглежда футуристичната кола отвътре.

EQS е изключително важен модел за Mercedes-Benz. В него си дават среща всички най-нови технологии за автоматизация на гиганта и той ще бъде следващият е-флагман, който да се състезава в луксозния сегмент на е-колите с Tesla Model S.

Масивният 55-инчов дисплей обхваща цялото табло и се нарича MBUX Hyperscreen. Дисплеят има толкова важна роля, че Mercedes-Benz го демонстрира самостоятелно по-рано тази година, но сега го виждаме в контекста на интериора на EQS.

Mercedes Benz описва колата почти като жив организъм със сетива и органи, захранвани от изкуствен интелект. В колата има над 350 сензора, които измерват всичко - от разстояние, скорост и ускорение до температура и влага, както и следят движенията на очите на водача. Цялата тази информация се захранва в централен процесор, където алгоритми взимат решения за части от секундата.

Съвсем в тон с актуалните проблеми колата има НЕРА филтър, който прочиства въздуха отвън и елиминира над 99.6 процента от вредните частици. Интелигентният аудио дизайн управлява звука в реално време и реагира дори на параметри като скоростта, с която се движи колата.

Пълната премиера на Mercedes-Benz EQS заедно с външния дизайн ще се състои на 15 април, а колата ще е в продажба преди края на годината.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини