Огромният 55-инчов дисплей на Mercedes-Benz EQS е като прозорец към бъдещето

Mercedes Benz демонстрира интериора на предстоящия електрически седан EQS, в центъра на който е огромен 55-инчов екран, който е центърът на цялото потребителско изживяване. Немският автомобилен гигант ще разкрие изцяло серийната версия на EQS до няколко седмици, но вече знаем как изглежда футуристичната кола отвътре.

EQS е изключително важен модел за Mercedes-Benz. В него си дават среща всички най-нови технологии за автоматизация на гиганта и той ще бъде следващият е-флагман, който да се състезава в луксозния сегмент на е-колите с Tesla Model S.

Масивният 55-инчов дисплей обхваща цялото табло и се нарича MBUX Hyperscreen. Дисплеят има толкова важна роля, че Mercedes-Benz го демонстрира самостоятелно по-рано тази година, но сега го виждаме в контекста на интериора на EQS.

Mercedes Benz описва колата почти като жив организъм със сетива и органи, захранвани от изкуствен интелект. В колата има над 350 сензора, които измерват всичко - от разстояние, скорост и ускорение до температура и влага, както и следят движенията на очите на водача. Цялата тази информация се захранва в централен процесор, където алгоритми взимат решения за части от секундата.

Съвсем в тон с актуалните проблеми колата има НЕРА филтър, който прочиства въздуха отвън и елиминира над 99.6 процента от вредните частици. Интелигентният аудио дизайн управлява звука в реално време и реагира дори на параметри като скоростта, с която се движи колата.

Пълната премиера на Mercedes-Benz EQS заедно с външния дизайн ще се състои на 15 април, а колата ще е в продажба преди края на годината.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини