Велико народно въстание II

За 8.00 часа днес е определено началото на голям антиправителствен протест, озаглавен "Велико народно въстание II", съобщава БНР.

То ще започне в района на триъгълника на властта - на площад "Независимост" между сградите на президентството, Министерския съвет и Народното събрание.

Полицията ще организира контролно-пропускателни пунктове, на които ще се проверяват хората, които идват на протеста. МВР предприема засилени мерки за охрана, за да не допуска на протеста да бъдат внесени опасни и забранени предмети. Това обяви комисар Радослав Стойнев от Охранителна полиция в СДВР. Той уточни, че ще бъдат проверявани обемисти багажи и лица със съмнително поведение.

Междувременно от МВР обявиха, че не използват представители на частни фирми за охрана, каквито публикации се появиха в интернет. Комисар Радослав Стойнев апелира гражданите, които ще дойдат да изразят своя протест, да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред. А ако забележат лица или групи с явни намерения да извършат груби нарушения, да подадат сигнал до полицейските органи.

От "Отровното трио" адвокат Николай Хаджигенов предупреди участниците в протеста, че по време на свиканото на 10 септември Велико народно въстание II ще има много провокатори, които ще се стремят да предизвикат конфликти и насилие, но демонстрантите трябва да странят от тях.

А в случай че няма къде да се оттеглят встрани поради многото хора, мирните протестиращи са посъветвани от адвокат Хаджигенов просто да седнат на земята.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Зо
    Зоя
    4 -7
    10:13, 10 сеп 2020
    Това, в чекмеджето, е истинският „Откраднат живот“. Откраднати от всеки „обикновен“ българин по 2, 5, 10 и повече години живот… Мутри, проклети да сте !
  • 2
    Хх
    Ххх
    9 -3
    10:28, 10 сеп 2020
    Протестиращи платени боклуци! Криете се зад езика на омразата и ви плащат престъпници олигарси. Събират ви от цялата страна и се виждате колко сте и какви сте. Моля не се заблуждавайте, вие не сте България! Народа говори по време на избори.
    • Жс
      жссш
      2 -5
      12:51, 10 сеп 2020
      Тъпи олигофрени не разбрахте ли че 62 -дни ви мразим и протестираме безплатно .Тая опорка вече не мина ама троловете са си тролове 4-5 са платени ама серат навсякъде .Аре марш за хонорара и спри да сереш
  • 3
    78
    78
    8 -5
    10:34, 10 сеп 2020
    Незабавна оставка на президента! Тоя е Най-голямото унижение на България.
    • 12
      123
      8 -5
      10:39, 10 сеп 2020
      Президента е московска кукла на конци! Никой по света не иска да се среща с него. Тука даже и в детската градина знаят че е комунист. С размахване на юмрук далече не се стига.
    • Фс
      фс
      2 -2
      12:53, 10 сеп 2020
      Той и с други хора никой не иска да се среща ама те са като мухи на л**** нахални и нагли навират се навсякъде
  • 4
    ИК
    и какво
    3 -5
    12:52, 10 сеп 2020
    И какво ви е виновен президента? Че няма пари и злато в чекмеджета като любимия ви крадец - премиер. Когато си затваряте очите за очевадни неща не може и не ви са вярни исканията, защото олеквате. Комунист е Борисов защото си пази партийната книжка. Това номера на тролове ли са . Под този № ли ви плащат.
  • 5
    Ка
    Каунь
    4 -3
    15:40, 10 сеп 2020
    Предварително да кажа на тези, които ще ме нарекат платен трол. Нито съм платен, нито съм трол, а съм човек на 70 години. Опитът ме научи на преценям трезво нещата. Да, Борисов е зло, но е по-малкото зло. В момента протестите разчистват пътя на БСП и ДПС. Нищо друго не правят. Вие сте срещу мутрите, а мутрите /и леви и десни/ купуваха циганските и на малограмотните турци гласове. Защо тогава сте против да бъде записано в конституцията, че право на гласуване имат само тези, които са най-малко с 8-ми завършен клас?
    Да, Борисов много се заседя. Всеки, който е повече от 2 мандата във властта става противен на част от хората. Казвам на част от хората, защото вие-протестиращите не сте народа. Народа съм и аз и поне още 50% мислещи като мен. Да, трябва промяна, но редовните избори са само след няколко месеца. Защо е това бързане? Защо изборите да са през януари, а не през март? И още нещо. Договориха се едни 38 милиарда евро за България и тези, които бяха в периферията на хранилката-държаваги искат тези милиарди. Затова са тези протести. Това е целта на кукловодите, защото обикновените протестиращи дори и не подозират, че са кукли на конци.
    • 3,
      3,14
      2 -3
      15:57, 10 сеп 2020
      И още 70 години да живееш,акъл повече няма да ти дойде щом като говориш като "зомбирано герберастче"!Съжалявам,наборе,но е така!!!!!!
    • Hp
      hp[fs
      0 -3
      16:03, 10 сеп 2020
      Е как да не си платен нали получи 50 лева добавка към пенсията то стига
  • 6
    "Наблюдател"
    3 -1
    15:58, 10 сеп 2020
    Много точно казано от Кауня! И аз не съм трол. А ти, Зоя, седни на....! А въстанието не е въстание, не е велико, не е народно. Заблудени няколко хиляди човека не могат да представляват народа. Хайде със здраве и продължавайте да викате - не ми пречите хич.
  • 7
    Со
    Сова
    2 -1
    18:03, 10 сеп 2020
    Бих се радвала полицията да прибере и осъди всеки който призовава към ПРЕВРАТ.
  • 8
    Пр
    Простаци
    1 -1
    18:14, 10 сеп 2020
    Простаци е имало и ще има. Какъв преврат е този мирен протест. Преврата е силов момент. Излиза така, че троловете на герб са народа. Несъгласните с това мутренско управление са повече от 60%. Като тролове, освен, че багажа ви е по-малко кажете кое в държавате е нормално.По доходи, здравеопазване, свобода на словота и печата, където и да погледнеш сме на последно място. По лошите работи сме на първо място. Какво ви е хубавото. Правите отчаяни напъни в пропагандата за да докарате някакси нещата, но народа не е толкова прост като вас както се описвате.
    • Ка
      Каунь
      0 0
      19:07, 10 сеп 2020
      Да, прав си. Нито по доходи, нито по здравеопазване, нито по свобода на словото и печата сме на първо място. Не само не сме на първо място, но сме на последно. Но нима Корнелия или Доган ще ги оправят тези неща,
      като дойдат? Аз бях по времето на Виденов, когато пенсиите бяха по 3 долара, а заплатите 12 долара. Бях по времето на Станишев, когато минималната пенсия беше 100 лв., после при Орешарски, който назначи Пеевски за шеф на Данс. Всичко това може да се оправи само ако няма партии. Но я издигнете такова искане и вижте какво ще стане. Всички, ама всички вкупом ще ви забият ножа. Така че Б.Б пада, а после?
Последни новини