Доган: Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в политическата геометрия

"Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство" - това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган в обръщение към съпартийците си по повод номинациите, които получи за депутатските листи.

Доган се оттегли от председателския пост в движението през 2013 г. и оттогава не е депутат. Въпреки това в години на избори обичайно е номиниран за участие в кандидат-депутатските листи, но винаги отказва. Днес той признава, че се е изненадал от номинациите, но и получил "кефлийско настроение за добре свършена работа" .

Почетният председател изразява мнение, че включването на името му в номинациите "дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително "зарежда" емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС".

Според него "вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на движението". По думите на Доган, който е доктор по философия, а преди време шокира с признанието, че разпределя порциите в държавата, "не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство". Прави уговорката обаче, че "този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати", което станало чрез целенасочено сатанизиране на "образа на А. Доган" през целия преход.

От гледна точка на Съдбата, няма нужда "А. Доган" да се връща в политиката, заключава почетният лидер, който в последните години развива поредица от бизнес начинания. След като получи преди десетина години хонорар от над 1 млн. лв. за консултации в областта на хидроенергетиката, впоследствие той навлезе в бизнеса с ток като съсобственик на получаващата държавни средства за да поддържа "студен резерв" ТЕЦ Варна. "Водородната революция в дигиталната ера" и стратегия за растеж, базирана на Европейския зелен пакт пък са в предизборната програма на ДПС.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    6 0
    08:35, 12 фев 2021
    "Почетният затворник" се размърда и започна да "смърди" на корупция!Преди 30 години,комунистите му бяха намерили истинския "дом за живеене"!
Последни новини