Вицепремиерът Дончев: Kорупцията е хронично заболяване в българското общество и държава

Според вицепремиера Томислав Дончев българското правителство ще остане докато има смисъл и може да свърши нещо полезно. Това заяви той по време на дебатите по внесения от левицата пети вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов - заради "провала в политиката за противодействие на корупцията".

Вицепремиерът Дончев посочи от парламентарната трибуна, че "корупцията е хронично заболяване в българското общество и държава".

"Тя е хронично заболяване и големият проблем, който имаме е, че сме се научили да живеем с нея. Българската държава трябва да събере сили да приключи с това хронично заболяване", каза Дончев и продължи с думите, че тя се бори с институции и закони.

Томислав Дончев се обърна към народните представители, като ги попита какво не им достига, за да се справят с корупцията, при условие, че и институциите, и законите са взети от практиката на най-развитите европейски държави и попита къде е това мнозинство тук, което ще има воля и сила да използва институциите и законите по най-добрия начин.

"Рестарт на държавата означава временна сърдечна недостатъчност на българското общество. Дали трябва да подава оставка българското правителство или не? Докога ще стои - докато има смисъл, докато има полза, докато може да свърши нещо полезно, докато не се е скъсала връзката с гражданите. Повярвайте, ако тази връзка се е скъсала, няма нужда да ми викате оставка", каза Дончев.

Парламентът ще гласува вота на недоверие към Министерския съвет утре на извънредно заседание от 11.30 часа, решиха депутатите след края на дебатите.

Около два часа продължиха разискванията по петия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" за провал в политиката за противодействие на корупцията. Искането за гласуване на оставка на правителството е внесено от 77 народни представители от "БСП за България".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пр
    прас прес
    3 -1
    11:55, 20 юли 2020
    Нахаканият габровец е в имотната мафия.
  • 2
    Въ
    Възмутен
    4 -2
    12:36, 20 юли 2020
    Вие от Хунтата сте корупцията и мафията в държавата. Мястото ви е в затвора.
    Мутри вън!!!
  • 3
    Хр
    ХРОНИЧНТО Е
    3 0
    13:57, 20 юли 2020
    И тоя плешив презерватив нищо не каза за шкафчето с пари. Все едно никога никой не го е виждал макар че го видя цяла българия
Последни новини