В момента не се говори за промени в кабинета, според вицепремиера Каракачанов

Към момента за промени в кабинета не се говори, каза днес във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който заедно с посланика на САЩ Херо Мустафа и други дипломати посети Военноморския координационен елемент, разположен в Пункт за базиране - Варна.

Каракачанов уточни, че може би за промени ще се говори след като мине вотът на недоверие. Според него най-вероятно коалиционният съвет ще се проведе в сряда или в четвъртък, но обикновено той е в четвъртък сутринта. В отговор на въпрос дали е възможно да се стигне до оставка на правителството вицепремиерът бе лаконичен, че всичко е възможно и допълни, че не желае да говори за политика във военни формирования.

С посланиците не сме говорили за политика, целта на посещението им не е политическа, а изразяване на солидарност с усилията на България за създаването на този Военноморски координационен център, заяви министърът. Той допълни, че за центъра страната ни има подкрепата на САЩ и изрази надежда да получим такава и от Румъния. Според вицепремиера, центърът е изключително важен, за да сме максимално добре информирани за всичко, което се случва в региона на Черно море.

Запитан за проекта за придобиване на нов многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС министърът посочи, че заради коронавируса е имало спиране на разговорите между "Люрсен" и министерството, но след 16 юни те са били подновени. "Уточняват се детайлите, ще продължим с преговорите, защото амбицията ни е да ги довършим до октомври и да имаме готовност за подписване на договора", посочи той. Каракачанов припомни, че първоначалното условие е било поне един от двата кораба да са строи в България, сега е ясно, че и двата ще бъдат построени в страната ни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Же
    Железан
    2 -1
    13:49, 20 юли 2020
    Правилно не се говори за промени в кабинета, хората настояват направо за оставка.
  • 2
    Бо
    БОЛЕН , СВИНЯТА И ГАГАУЗИНА
    3 0
    13:54, 20 юли 2020
    Унищожиха патриотичната идея
  • 3
    Да организират нова патриотична партия. Никога повече да не се занимават с тия трите продажни псета
    • So
      Solomon
      1 -3
      14:02, 20 юли 2020
      Стига да не е русо.робска.
    • Со
      соломоне
      0 0
      18:12, 20 юли 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини