Новият ОбС полага клетва, съветник от ГЕРБ се отказва от мястото си

Първото за мандат 2019-2023 заседание на Общински съвет-Димитровград ще се проведе на 6 ноември, сряда от 09:30 часа в зала "Гросето", съобщават от местната администрация.

Тогава клетва ще положат новоизбраният кмет трети мандат на Община Димитровград, 33-мата общински съветници и кметовете на малкитите населени места в община Димитровград. Ще бъде избран и председател на Общински съвет-Димитровград, който се очаква да бъде Гергана Кръстева за втори пореден мандат.

Явно ще има промяна в съветническата група на ГЕРБ, където един от избраните представители се отказва от мястото си. 

Д-р Вълчо Митрушев, председател на съветническата група на ГЕРБ от предходния мандат на местния парламент, е депозирал молба в ОИК, че се отказва мандата си на общински съветник, избран от листата на ПП ГЕРБ. На негово място, с решение №247/01.11.2019г., ОИК обявява за избран за общински съветник от кандидатската листа на ПП ГЕРБ в изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019 г. Емил Френгов.

Кандидат-съветник жали пред съда изборните резултати в Димитровград

Припомняме, че 6 политически формации определят състава на новия местен парламент. 15 ще бъдат съветниците от ГЕРБ, 8 от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”, 5-ма са представителите на БСП, 2-ма на Български демократичен център, 2-ма на „Демократична България – обединение” и един на ПП ''ВОЛЯ".

Ето и имената на съветниците:

ГЕРБ ще има 15 съветника и те са - Атанаска Иванова, Валентин Христов, Галина Чингарова, Генади Нанев, Георги Георгиев, Гергана Кръстева, Гроздан Грозев, Димитър Витанов, Добринка Димитрова, д-р Екатерина Тумбалова, Кирчо Кирев, Красимира Илиева, Митко Желязков, Митю Вълчев и Емил Френгов.

Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” вкарва 8 съветника - Стефан Димитров, Валентина Кунева, , д-р Елена Иванова, Калинка Монева, Мартин Колев, Стоянка Йовова, Цанко Сталев и Диана Кунева.

„БСП за България” ще бъде с 5 съветника и те са – Койчо Николов, Сашо Спасов, Тодор Тодоров, Георги Стайков и Пламен Панев.

„Демократична България – обединение” има 2 съветника - Катя Панева и Асен Митев.

С 2-ма съветника е и  партия „Български демократичен център” – д-р Донка Атанасова и Юлиян Семерджиев.

Златко Костов ще е единствен представител на партия ВОЛЯ.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини