БСП: „Председателят на общинския съвет трябва да ръководи заседанията, а не да се вживява като директор на помощно училище“

Възразяваме срещу новия правилник за общинския съвет, който според нас е незаконосъобразен и недемократичен, заявиха на пресконференция днес общинските съветници от БСП.

В новия правилник не се предвижда норма, според която председателят може да бъде освободен от длъжност, посочват от БСП. Така според тях се противоречи на закона.

Според общинските съветници от БСП има членове в новия правилник, които дават прекалени права на общинския съвет. „Опитват се да изземат функциите на кмета и това е незаконосъобразно. Гласоподавателите са определили кой ще е кмет и кой общински съвет“, категорични са от левицата. По думите им, не може председателят да има права, които са извън тези да председателства съвета.

Съветниците от БСП недоволстват и срещу големия брой заместник-председатели в минипарламента. По думите им, заплатите на заместниците  сериозно ще ощетят бюджета.

„ГЕРБ показа своята същност. Предлагаме им да си ходят с мир, добро и с оставки начело с Дянков“, коментираха от БСП относно националната стачка. Според тях страната ни се е върнала 60-70 години назад, заради провала в здравеопазването, икономиката и индустрията.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини