Черните истории на Белия дом (видео)

Историята на чернокожия иконом Юджийн Алън, който в продължение на 34 години е работил в Белия дом, ще бъде пренесена на големия екран от "Колумбия пикчърс", предаде Ройтерс.

Филмовата компания е откупилата правото да разкаже за живота на Алън, както и правото върху статия за чернокожия иконом, поместена във в. "Вашингтон пост" на 7 ноември - три дни след избирането на Барак Обама за президент на САЩ.

Юджийн Алън започва работа в Белия дом като отговорник по провизиите. Това се случва през 1952 г., когато в родния му щат Вирджиния на негрите не им е позволено да използват обществените тоалетни.

Икономът напуска Белия дом през 1986 г., когато президент на САЩ е Роналд Рейгън.

Алън и неговата съпруга от 65 години са обсъждали и са се удивлявали от факта, че чернокож човек може да стане президент. В деня на изборите обаче Юджийн Алън гласува сам, тъй като съпругата му умира ден по-рано.

Уил Хейгуд, авторът на статията за Алън, ще бъде асоцииран продуцент на филма и ще помогне за създаването му.

Лора Зискин, продуцентът на лентата, казва, че историята на Юджийн Алън ще бъде "портрет на един необикновен афроамериканец, станал свидетел на промяната на света".

Тук е мястото да припомним и друга история, която разказва за "черното присъствие" в Белия дом.

Става въпрос за един от най-големите скандали в историята на Съединените Щати - любовната афера на президента Томас Джешерсън с чернокожата му робия Сали Хемингс.

Историята е документирана под името "Сали Хемингс: един американски скандал" и преразказва действителинте събития, случили се по време на любовната им връзка, продължила цели 30 години!

Вижте откъс от филма тук!

Дали в близкото бъдеще ще се появи биографичен филм и за новоизбрания президент Обама? Той би бил първия, в който чернокожите няма да бъдат представени като роби или слуги.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини