"Здрач" - американският отговор на "Хари Потър"

Определяни като американския отговор на Хари Потър, тийнейджърите-вампири от "Здрач" могат да надминат броя на почитателите на английския магьосник, след като филмът по книгата дебютира в американските кина днес.

Едно от най-очакваните кино събития отвъд Океана, "Здрач" е с бюджет $36 млн., като прогнозите, ча се лесно ще възстанови разходите си още през първия уикенд поради огромната популярност на книгата между тийнейджърите.

Продажбите на четирите книги от серията вече надхвърлят 25 милиона екземпляра на 37 езика, като последната книга на Стефани Майерс бе разпродадена в 1.3 милиона копия още през първия ден от появата си в САЩ.

Действието се развива на западния бряг на Америка, с главни действащи лица девойката Исабела Суон, която е социален аутсайдър и безсмъртният вампир Едуард Кулън. Тяхната пресечена от звезди любовна история се усложнява от факта, че други вампири издирват Суон, а и самият Едуард е раздвоен в желанията си спрямо нея.

Режисьор е Катерин Хардуик, подписала се под "Тринайсет" и "Господарите на Догтаун". Главните роли са поверени на Робърт Патинсън, иронично изиграл в "Хари Потър" Седрик Дигъри и 18-годишната Кристен Стюърт, позната ни като малкото момиче от "Паник стая".
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини