Мрак и ужас в първия трейлър на Nosferatu с Бил Скарсгард

За актьора Бил Скарсгард не е чуждо да играе мрачни роли във филми на ужасите, след като го видяхме как се представя като ужасяващия клоун Пениуайз в "То". 

Сега идва ред да се превърне зловещия вампир Носферату в предстоящия римейк на едноименната класика от 1922 г.

Първият трейлър на съвременния "Носферату" (Nosferatu) не ни показва как ще изглежда легендарният злодей, но пък за сметка на това присъствието му се усеща през цялото време, а атмосферата е меко казано плашеща.

Историята е вдъхновена от оригиналния филм на немския режисьор Мурнау, който от своя страна е направил адаптация по романа "Дракула" на Брам Стокър. Разлика с романа се наблюдава в някои подробности - вампирът се казва Носферату, а граф Дракула е наречен граф Орлок.

"Носферату" от 1922 г. се счита за един от най-внушителните филми на нямото кино и основоположник на жанра на хорърите.

Така че сега режисьорът и сценарист Робърт Егърс има да достига доста висока летва.Все пак Егърс вече е натрупал сериозен опит в жанра. Зад гърба си има филми като "Вещицата", "Фарът" и "Викингът", а специфичният му стил на работа съвпада напълно с атмосферата и историята на "Носферату".

Всъщност самият той споделя, че това е един от филмите с най-голямо влияние върху него и е оказал голяма роля за решението му изобщо да се занимава с кино.

"От дълго време насам не е имало готически филм от старата школа, който да е наистина страшен", споделя режисьорът пред Empire. "Mисля, че по-голямата част от публиката наистина ще се поизплаши от този."

Историята проследява младият Томас Хътър (Никълъс Холт) и всички странни неща, които му се случват, след като посещава замъка на мистериозния граф Орлок (Бил Скарсгард) в Трансилвания.

В официалния синопсис пише, че "Носферату" на Робърт Егърс е готическа история за обсесията между обладана млада жена и страшния вампир, увлечен по нея, който оставя неописуем ужас след себе си.

Младата жена е съпругата на Хътър, която в трейлъра виждаме да страда от кошмари и видения.

Краткото видео демонстрира напрегната атмосфера, отлична визия и звуков дизайн. Виждаме малко от замъка на Орлок, тъй като по-голямата част от трейлъра е фокусирана върху хората в Лондон, които изглежда очакват пристигането му.

Освен Бил Скарсгард и Никълъс Холт, във филма ще видим и други познати лица. Дъщерята на Джони Деп - Лили-Роуз Деп ("Идолът") - ще играе Елън Хътър, докато Арън Тейлър-Джонсън ("Годзила") ще влезе в ролята на Фридрих Хардинг - приятел на семейство Хътър.

Премиерата на "Носферату" ще бъде на 25 декември в кината.

Вижте тук трейлърът на "Носферату":

Източник: http://www.webcafe.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини