Alfa Romeo MiTo - Ето кой ще спре хегемонията на MINI Cooper

Alfa Romeo имат нова агресивна стратегия за новите модели през следващите няколко години, като плановете са марката да навлезе в развиващите се пазари, както и да се завърне в САЩ. Един от най-важните модели в този ред на мисли е новият MiTo – малка градска кола, каквито не са се появявали от толкова обичания Alfasud от 70-те години на миналия век. Няма две мнения по въпроса, че с новата кола италианците се целят в MINI, както и в предстоящия А1 на Audi.

Традиционно от Alfa Romeo разчитат на стила и то на някаква наистина интересна и набиваща се на очи дизайнерска концепция, но този път като че ли са се спрели на малко по-традиционни форми с MiTo. Новият супермъник на Alfa е базиран на същата платформа като Fiat Grande Punto, но Mito споделя само пропорциите на модела, тъй като все пак е обърнато много повече внимание на детайлите и самите линии не може да бъдат намерени никъде другаде в този сегмент. Отпред могат да бъдат намерени големи, подобни на капки фарове, които са допълнени от провокативна решетка в стил Alfa и два големи въздухозаборника. И за да бъде допълнено впечатлението за истинско лице на автомобила, италианците добавят и опция за смяна на цвета на елементите около фаровете. Принципно се вдигна доста шум около приликите около новия MiTo и спортния модел на компанията 8 C Competizione. И определено Mito е наистина впечатляващ, тъй като от един суперавтомобил се очаква да бъде драматичен, докато малко мъници са такива.

Както при екстериора на MiTо, така и при интериора може да се познае малко от близнака на Fiat. Цялото арматурно табло е различно и притежава отличителен приятен и мек материал, който напомня малко на мрежа от въглеродни влакна. На моменти има малко детайли, които са направени от по-евтина пластмаса, но те просто не заслужават да им се обърне внимание. Спортният волан, скоростният лост и ръчната спирачка са много приятни на допир и са много удобни за хващане. Същевременно новите инструменти също са едновременно интересни за гледане, което не ги прави неясни за ползване.

Въпреки че цената на MiTo започва от приблизително 13 500 евро, всеки модел е много добре екипиран – с климатик, лети джанти, седем въздушни възглавници, както и серия нови електрически помощници. И всичко това се предлага серийно с базовия 1.4-литров двигател. Вариантът с 1.4-литровия агрегат с мощност от 153 к.с. е позициониран някъде между MINI Cooper и Cooper S по отношение на цена и представяне, но е наистина отлично оборудван. И като се изключат чисто рационалните и практични причини за закупуването на MiTo, то реално се очаква мнозина да бъдат по-скоро привлечени от дизайна на модела. И дори и ако това не спечели достатъчно купувачи, то от Alfa планират да предложат специални оферти по отношение на застраховките, което трябва да привлече повече млади клиенти.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини