Каква е връзката между Философския камък, Делфийския оракул, Пирамидата в Гиза, загадъчно племе канибали и края на света?

Връзката естествено е Матю Райли. Роден през 1974 г. в Австралия той просто взриви книжния пазар. Ако все още не сте прочели нищо от него - време е.Не съм срещала по-шеметно развиващи се книги и то без да имат претенции да са класика в жанра.Трилърите на Матю Райли осигуряват приятни емоции на дивана поне за десетина часа.

Всичко започва с историите за Шейн Скофийлд с позивната "Плашилото". Приключенията му ме оставиха без дъх. Екшънът е в изобилие, от всяка страница избухват бомби, разбиват се самолети, има невъобразими каскади, смъртоносни капани и какво ли още не. "Битката", "Обект 7", "Плашилото", "Експлозивно", "Храмът на инките" просто си заслужават.




В новите романи обаче, Матю Райли заедно с експлозивния екшън, забърква и куп древни загадки. В "Седемте смъртоносни чудеса" се появява нов герой - Джак Уест "Ловеца". Той се заплита в невероятно приключение, в което Пирамидата в Гиза, Родоският колос, Александрийският фар, Висящите градини на Вавилон играят важна роля в опазването целостта на Земята. Джак Уест и приятелите му трябва да рачетат древно писмо, да преминат през смъртоносни капани, да съберат свещени предмети, да се изплъзнат от могъщи врагове и то бързо преди края на света да е дошъл.



В "Шестте свещени камъка" Райли развихря още своето въображение. Все още Апокалипсисът не е предотвратен. сега на Джак Уест са му необходими - Философския камък, пророческото кълбо от Делфийския оракул, плочките с божиите заповеди и Чашата. Магическите предмети трябва да се вкючат в огромна машина, построена от отдавна изгубена цивилизация. Мисията за спасяването на света отвежда героите в Китай, после в Египет, след това в джунглата на Конго, където се срещат с митично племе канибали. И отново екшънът е задъхващ, а каскадите - невероятни.



За себе си Матю Райли споделя, че обожава Майкъл Крайтън, "Властелинът на пръстените" и "Междузвездни войни". Може би поради тази причина книгите му успяват. Жалко само, че "Шестте свещени камъка" ще има продължение. Дано да е скоро.

Д.А.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини