Повечето мъже във Великобритания четат първа книга до петдесетата страница

Повечето мъже във Великобритания четат първа книга до петдесетата страница, докато дамите са по-упорити и стигат до стотната, пише "Дейли мейл".

Изследването било проведено от британската благотворителна организация "Одиънс ейджънси". Тези данни излизат в момент, когато популярността на електронните книги все повече расте и издателите на книги на хартиен носител са все по-затруднени при достигането до читателя.

Статистиките сочат, че продажбите на традиционни книги отбелязаха връх през 2014 година, но оттогава непрекъснато спадат. За сметка на това аудио книгите са най-динамично развиващият се сегмент от пазара и реализацията им се е увеличила със 150 процента между 2013 и 2017 година.

Поезията също се радва на добър прием сред читателите, като продажбите на стихосбирки са белязали ръст от 66 процента в периода 2013-2018 година.

Изследването установи, че само пет процента от електронните книги били прочетени докрай от 75 процента от читателите. Оказало се, че най-упоритите читатели, които не оставят недочетени книги, са хората, които и най-дълго се задържат пред телевизионните екрани, за да гледат филми и сериали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини