Теди Москов пожелава "приятно неразбиране" с "Улицата"

С отворена репетиция в зала 1 на НДК Теди Москов за първи път показа част от завръщането (или по-скоро претворяването) на телевизионното шоу от 90-те години "Улицата" като авторски мултимедиен спектакъл.

"Пускайте Шампионската лига и не акцентирай върху котката!" и "Ти си ядосан, покажи ми, че си безразличен, защото не ти вярвам" са част от наставленията, които режисьорът даваше на актьорите, разположени на сцена с трабант, знак за забранено влизане и четири екрана, комбиниращи случващото се в реално време с архивните кадри.

"В моето изкуство няма послание и в изкуството по принцип не трябва да има послание. Тази представа е наложена от тъпата система, че във всяко изречение има смисъл – все едно да се търси какво е искал да каже Паганини с всяка нота", каза Теди Москов пред медии в паузата. Той не иска "Улицата" да бъде възприемана като нещо повече или нещо различно от това, което е. А именно "свобода и импровизация", или "приятно неразбиране", както гласи една от репликите на Валентин Танев. "Не говоря за проблеми, бедност, безпаричие. А за малкия човек и как той не може да си намери място, независимо в коя система се намира." Може би защото е объркан в желанията си. "Грехота е да искаш повече, отколкото имаш нужда – няколко приятели, хубава гледка и добро вино."

За режисьора мултижанровостта на проекта е заложена в началото му, тъй като се ражда на сцената, преди да прерасне в телевизионно шоу. "В началото реакцията на познатите ми беше "защо развалихте хубавото представление". Попитан какво му липсва онова време, той отговори: "Младостта, ентусиазмът, захвърлянето на всичко, за да правим нещо, което смятаме, че е интересно за нас и за публиката, тръпката, незнанието."

"Предполагам, че старите фенове ще дойдат не от носталгия към шоуто, а към първата глътка въздух, която поехме след изтощително гмуркане в комунизъм. По стечение на обстоятелствата това шоу се появи тогава. Вдъхнах от първата свобода! Нямах цензура, сюжет и опит. Имах великолепни съучастници. Изпитвах вълнуващата свободата на незнанието!", каза Теди Москов в интервю за "Дневник" по-рано тази година.

В спектакъла "Улицата" на 8-9 юни ще участват Мая Новоселска, Тончо Токмакчиев, Никола Додов (също така втори режисьор), Валентин Танев, Герасим Георгиев–Геро, Малин Кръстев, Георги Спасов (напоследък свързван с ролята си на Тодор Живков в драмата "Виктория"), Андрияна Найденова, Борислав Стоилов, екип от "минувачи и танцьори", както и "Антони Дончев театрален бенд". Добре познатите от оригиналните епизоди Кръстьо Лафазанов, Христо Гърбов и Камен Донев ще имат единствено екранно присъствие. 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
20 фев 2020
Последни новини