България разплаква: Как ще ми купуваш храна, нищо не съм направил за теб

Трогателно, тъжно, истинско - дори в социалната мрежа Facebook реалността може да е твърде ... реална. Представяме ви без редакторска намеса пост в социалната мрежа, в който може да разплаче всеки. Постът е писан от Кристиян Калчев

"Минавайки покрай централен софийски ресторант-пицария, виждам бездомник с торбичка. Колкото повече приближавам толкова по-ясна ми става картинката. Първо си помислих, че се топли на вентилацията, която издухва топъл въздух и пара. И това си го мислех, докато не ми се наложи да мина на метър от просяка.

Тогава картинката ме шокира... Човекът беше извадил от близкия контейнер стар хляб и стоеше до вентилацията , не за да се топли, а да напоява с парата хляба, който беше изсъхнал. Попитах го "Какво правиш тук, чичо?", а той ми отговаря: "Нищо лошо няма да направя. Само да си стопля хляба и да ми мирише хубаво. Може ли да остана?" Казах му, че не съм собственик, но ако зависи от мен - няма никакъв проблем. Попитах го дали иска да му купя нещо за вечеря, а отговорът му ме остави с буца в гърлот : "Как така ще ми купуваш нещо , господине? Аз не съм направил нищо за теб. А който не работи- не трябва да яде!" И така, скъпи приятели... Изводът, който сам направих за себе си ,е че просяците в нашата мила Родина са хора с повече морал от много други, които претендират за това."

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини