Бинев: ДПС е унищожително, но второто ДПС заличава всички надежди

Заради исканията на Корман Исмаилов и Касим Дал реформаторите се превръщат в още по-уродливо ДПС

Водачите на Патриотичния фронт и на АБВ за област Хасково – Слави Бинев и Емил Кало се изправиха в единствения пряк дебат за областта, воден чрез доводи и аргументи, а не с политическа агресия.

Водачите на двете политически формации дебатираха по темите: Начини за справяне с проблемите в региона, енергетика, съдебна система, национализъм, патриотизъм, социална справедливост и честността на изборите.

Те подчертаха натрапеното присъствие на антибългарската партия ДПС като пагубно не само за районна, но и за цялата страна.

„Обезверяването и страхът са завладели хората в този район заради арогантността на една етническа политическа сила. Ние от Патриотичния фронт сме тук, за да се опълчим срещу това и за да възтържествува върховенството на закона като изискаме разследване на виновниците за разграбването на държавата ни” - заяви Бинев, след като с опонента му дадоха немалко примери за неуредиците в областта.

 

Бившият евродепутат от НФСБ се разграничи от кресливия национализъм като символ за опорочено понятие на идейна кауза и като виновник всички посочиха политическия брокер Волен Сидеров. „Това се доказва и по начина, по които Атака, чрез представителката си в ЦИК – Мария Мусорлиева е гласувала „ЗА” незаконното откриване на над 130 секции за грасуване в Турция” каза Бинев.

„Социалната политика на първо място трябва да бъде справедлива към приносите на обществото, а не „толерантна” към нуждите на малцинствени групи, възползващи се от честните данъкоплатци” – заяви д-р Кало по темата за социална политика, а Слави Бинев го допълни, подчертавайки, че най-богатите страни са най-социални.

 

Относно недоволството на местните жители по повод енергийните монополи, спекулиращи с цените на енергията, д-р Емил Кало ги определи като резултат от действията на конструктура на Реформаторския блок - Иван Костов, и на на лидера на формацията - Меглена Кунева. Той изрази почудата си, че омразата към хората, конструирали Реформаторския блок, не пречи това да е най-рекламираната политическа партия в района и като че ли всички са забравили кои са виновниците за енергийните ни неволи.

Бинев допълни, че иска да види коалиционното им споразумение, за да може да се разбере дали този път изискванията на Касим Дал и Корман Исмаилов - турският език да бъде втори майчин в България, е намерило реализация. И двамата се съгласиха, че едно ДПС е унищожително за България, но две ДПС-та (каквато e ролята на Реформаторския блок) биха заличили и последната надежда на българския народ. Според водача на Патриотичния фронт единственият изход е да се гласува с номер 24 в интегралната бюлетина.

 

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини