Михаил Миков: Багдасаров е сигурен депутат, БСП има силна листа в Кърджали

Милко Багдасаров е сигурен депутат, коалицията БСП-Лява България има силна листа в Кърджали. Това заяви пред млади симпатизанти на партията и кандидати за народни представители от Девети кърджалийски многомандатен район лидерът на БСП Михаил Миков. Той дойде в Кърджали да даде рамо на съпартийците в предизборната надпревара.

Миков връчи 22 членски книжки на млади членове на БСП при саваците на Водното огледало. Броят на получилите партиен билет съответства на номера на коалицията в интегралната бюлетина-22. Най ме радва младежкото присъствие в БСП-Лява България. Това показва,че лявата идея ще пребъде, каза партийният лидер.

Миков бе посрещнат край Водното огледало от воден дух.На шега в отговор той му се представи като земния дух. Двамата проведоха кратък разговор за политика.

Приветстваме Ви край Водното огледало, за изграждането на което заслуга има БСП. За последната година вашата партия направи много,каза водния дух. Той изброи:увеличение на майчинските, на пенсиите,намаляване цената на тока. Сега идват други,които искат да увеличат тока,да намалят пенсиите да вземат заеми. Помислихме първоначално че са наши, но се оказаха хора на Плевнелиев, посочи водния дух.Той прогнозира,че червените ги очакват тежки дни, но народът няма да ги изостави.Трябва да знаете в бъдеще с кого да вървите напред, подчерта стопанинът на Водното огледало.

Присъстващите на церемонията преклониха глава пред паметта на народния представител Димчо Михалевски, който бе двигателят в изграждането на съоръжението. Млади социалисти пък връчиха на Миков подарък полиран ахат, който е символ на дълголетие и успех.

В последвалите слова областният лидер на социалистите Георги Кючуков подчерта , че преди години проектът за Водното огбледало е бил отписан, но БСП го е осъществила. Сега отписват партията,но тя ще пребъде.

Водачът на листата Милко Багдасаров посочи, че Водното огледало е една сбъдната мечта на кърджалийци, заедно със социализацията на Перперикон и отварянето на Маказа. Ходим с гордо вдигнати глави, искаме подкрепата на българския избирател. Не направихме малко, но некоректен партньор не ни позволи да изпълним програмата си в отговор на справедливите социални искания, подчерта Багдасаров. Той каза още ,че няма затворена врата пред членовете на листата,и че хората ги приемат с отворени сърца.

Михаил Миков отбеляза, че България има нужда от лява и справедлива политика. Нужна е повече справедливост за хората на труда, за младите семейства, за възрастните хора, за бизнеса, за производителите. Ние тръгваме към изборите без да се срамуваме от сто и двадесет годишната си история и от последния 25 годишен период,каза още Миков.Той припомни, че много партии минаха през властта, но изчезнаха.Защото властта за тях е била самоцел. Въпреки прогнозите на социологически агенции ние ще получим доверието на хората, защото искаме повече държава, която всеки да усеща като нещо свое, каза още в приветствието си Михаил Миков.

На пресконференция за журналисти той посочи,че партията ще работи за реиндустриализация на страната, като за това е нужна реализацията на проекти като Южен поток, АЕЦ „Белене” и седми блок на АЕЦ”Козлодуй”. Миков се обяви за развитие на хранително-вкусовата промишленост,за да може произведените в страната земеделски продукти да се преработват тук и да се разкриват нови работни места.Той каза, че алтернатива на тютюна трябва да се търси,но не на всяка цена, защото почвено климатичните условия за него в Кърджалийско са подходящи.

Лидерът на БСП обвини служебния кабинет на Георги Близнашки в разчистване на кадрите на БСП и ДПС, в услуга на ГЕРБ. Даде пример с младо семейство уволнено в навечерието на учебната година , когато децата му трябва да тръгнат на училище.По отношение на показни уволнения в на кадри на ДПС,това се прави за да се прикрият политически договорки, категоричен бе Миков.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини