Десетки се включиха в турнира по футбол на Борислав Иглев през уикенда

Огромен интерес предизвика футболният турнир, организиран от водача на листата на "България без цензура" Борислав Иглев, който се проведе в събота и неделя на тенис кортовете в Хасково.

Десетки от Хасково и Димитровград взеха участие в него. Бяха сформирани осем отбора, което предопредели и решението на Иглев да направи продължение на турнира.

Иглев заяви, че е щастлив от факта, че много хора са се включили. Той, разбира се, подчерта отново важността на спорта за хората.

"На първо място спортът възпитава. Той дисциплинира, учи те на много. Но също така спортът, за нас, българите, е източник и на удоволствие - било то в практикуването или наблюдаването му. Имаме шанс да върнем спортната слава на България, ако наистина го искаме. Имаме шанс отново да усетим тръпката от моменти като САЩ `94, а не да отбелязваме годишнини от тях", заяви Иглев.

"Трябва да се погрижим децата ни да обикнат спорта. Той ще кали техния характер, ще възпита дух у тях. Това е нещо, за което аз ще продължа да се боря, както досега. Многократно съм казвал, че има много неща, които трябва да се променят в този сектор. Разкриването на нови и добре оборудвани спортни бази, площадки и игрища, спортът в училище, който в момента е занемарен, трябва да бъде възроден и още десетки неща, с които ще помогна за развитието на тази сфера. В нея има потенциал", сподели още той.

"Вярвам, че има много хора, които мислят по същия начин, които искат същите неща. Вярвам и че само чрез обединението ни можем да ги постигнем", допълни той.  

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини