№1 в листата на БСП Чавдар Георгиев: Ние сме на ваша страна. Дайте ни сила, за да постигнем достоен живот в справедлива държава

Коалиция „БСП лява България” избра специален ден за представяне на листата си – 9 септември. Този сакрален за социалистите ден отваря пътя за предизборна борба, базирана на честни и почтени избори. Мотото на социалистите в Хасково обединява идеите и традицията на партията от деситилетия: „Достоен живот в справедлива държава”.

На представянето присъстваха журналисти от водещи за Хасково и региона медии.

Пресконференцията откри водача на листата – Чавдар Георгиев. Той представи своите съмишленици от листата на коалицията, обединили младост и опит: юристи, бизнесмени, учители, журналист.

При откриване на пресконференцията, г-н Чавдар Георгиев изрази готовността на кандидат-депутатите от листата на БСП Лява България да водят открита предизборна кампания, в пряк диалог с хората.

Г-н Чавдар Георгиев подчерта, че коалицията, начело с БСП, включва множество леви и патриотични партии. Затова апелът на социалистите е към всички българи, към хората на труда от различни професии, към създателите на работни места и специално към младите хора у нас и в чужбина, които искат да работят за благото на Родината си, да подкрепят левицата.

Поставяме си трудната, но важна задача да възстановим доверието в политиката. Това предполага да се противопоставим на користната употреба на властта и на богатството, което купува власт. Остояваме върховенството на закона, искаме открита, а не задкулисна политика. По тези въпроси сме готови да търсим съгласие с всички политически и граждански фактори, които споделят същото разбиране.

Задачата ни да върнем държавата на хората остава актуална. Разбрахме, че тези, които тя незаслужено облагодетелства, няма да остъпят доброволно властта и позициите, които притежават. Това може да стане само, ако ние, мнозинството от гражданите, отстояваме решително нашите общи интереси” – заяви г-н Чавдар Георгиев.

Ведро и уверено всеки един от кандидат-депутатите представи своята мотивация и цел в предстоящата предизборна кампания.

Поех предизвикателството, защото когато кажем на хората къде сме сгрешили, какво сме направили – имаме шанс да получим доверието им. Иска ми се заедно с колегите от всички политически сили, които по един или друг начин ще участват в управлението, да създадем онова лоби, от което областта има нужда. Така идеите ще намират приложение, заяви втората в листата Райна Йовчева.

За мен е чест да бъда в листата на „БСП лява България“ за Хасково, където живеят потомци на тракийци и родопчани. Ще допринеса за победата в този край, заяви третият поред Добромир Задгорски.

Това са моите първи избори, продължи думите му четвъртият в червената листа Любомир Андреев. Важно е да се търси подкрепата на младите хора, да им даваме път. Виждате, че БСП прави тези крачки, каза още той.

Открито мога да кажа – аз съм човек с биография – професионална и парламентарна. Аз вече знам и мога, категорично заяви петата в листата Смиляна Нитова.

Фани Димитрова и Марияна Велкова заявиха, че за тях кауза и предизвикателство е младите хора да останат в България и да работят тук.

 

 

По какво се отличава политиката на социалистите?

Отговорна и открита власт.

БСП остава опора на републиканизма, на парламентарното управление и на социалната справедливост!

Икономически напредък и социално благополучие. Основните акценти тук са за икономически активна държава. Държава, която освен регулатор, е собственик и инвеститор. Приоритетите на икономическото развитие за социалистите са: енергетика, земеделие и свързаната с него преработвателна индустрия, туризъм, отделните сектори на машиностроенето, химията и информационните технологии, културните и творчески индустрии. С акцент към водещата роля и развитието на инфраструктурата, както и за намаляване на неравенствата между регионите.

Отговорност на партията са и най-острите проблеми – безработицата, бедността и достъпа до здравеопазване и образование. Решаване на проблемите с прогресивна политика за стимулиране на заетостта и производството, за данъчното облагане, за разпределянето на земеделските субсидии и за мерките за социална закрила.

При изпълнение и развитие на такава икономическа политика, България е в състояние за два пълни управленски мандата да намали два пъти нивото на сегашната безработица.

Ролята на БСП е да защитава труда, да осигурява условия за икономически растеж и да подобрява социалната политика. Постъпателно увеличение на минималната работна заплата, пенсия и социални плащания, съобразено с повишаване на производителността на труда и на реалната издръжка на живота.

БСП Лява България е за отстояване на националните приоритети. Гласът на България в Европейския съюз и в Партията на европейските социалисти ще бъде категоричен в отстояване на политическите, икономическите и културните интереси на страната.

БСП е срещу опитите за създаване на разделение и противопоставяне между Европейския съюз и Русия, за политическо регулиране на конфликта в Украйна и против разширяване на икономическите санкции за решаване на конфликта там.

БСП е за продължаване на проекта „Южен поток“ и развитие на ядрената енергетика чрез предприемане на активни действия за строителството на АЕЦ „Белене”, удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй” и продължаване процеса по изграждането на нови мощности в централата, при отстояване на националните интереси.

В заключение, при представянето на листата с кандидат-депутатите от БСП Лява България, г-н Чавдар Георгиев заяви категорично, че партията няма да допусне размиване между обявената и реалната политика.

Можем да участваме в управленска коалиция само след постигане на конкретни и публично оповестени условия в нея. Нашите позиции и ангажименти остават в сила – на власт или в опозиция!

Ние сме на ваша страна – на страната на огромното мнозинство от народа. Вашето доверие е най-важно! Дайте ни сила, за да постигнем достоен живот в справедлива държава!”

 

Платен репортаж.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини