Консултациите за датата на изборите няма да са днес

Консултациите между основните политически партии за датата на предсрочни парламентарни избори няма да са днес, въпреки заявките след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност миналия понеделник.

Консултации за дата за избори ще има тази седмица, по-късно ще научите деня и часа, който БСП ще предложи, каза пред журналисти зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП Димитър Дъбов, цитиран от агенция "Фокус". Той потвърди, че среща между партиите днес няма да има. Ръководството на социалистите заседава в момента.

Миналата сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани, че няма да участва в разговорите, защото управляващите се отметнали от думата си в тях да се определят приоритетите на парламента. Поводът беше обсъждането на президентското вето върху новия Закон за МВР, който според ГЕРБ не трябва да се приема. В събота Борисов потвърди отказа си в телевизионно интервю.

В понеделник социалисти не знаеха нищо за предстоящи консултации днес.

Междувременно се разбра, че председателят на БСП Сергей Станишев е подал заявление за напускане на парламента в понеделник вечерта. Депутатското му място беше законовата пречка да заеме мястото си като евродепутат. Така не е изключено лидерът на социалистите да отиде в Брюксел въпреки уверенията, че няма да го направи.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини