Прокуратурата потвърди за сигнала срещу Пеевски

В прокуратурата е постъпил сигнал от банкера Цветан Василев във връзка със заплахата за убийство от страна на ДПС депутата Делян Пеевски. Това потвърди пред журналисти зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Той уточни, че сигналът е до главния прокурор Сотир Цацаров и е депозиран вчера. Към него е било прикрепено копие и от сигнал на Василев до компетентните австрийски власти.

Припомняме, вчера в австрийския вестник Der Standard се появи информация, че Делян Пеевски е заплашвал с убийство Цветан Василев. Заради заплахите австрийската полиция искала ареста на депутата.

Сигналът за опит за убийство, пуснат от бизнесмена Цветан Василев, е изпратен за проверка в Софийска градска прокуратура (СГП) още вчера, уточни обвинителят. Става въпрос за един SMS, като е посочено, че Цветан Василев предполага, че автор на заплашителния текст е Делян Пеевски, но тепърва предстоят проверки за това от кой номер е изпратен SMS-ът.

В същото време ДПС депутатът Делян Пеевски отвърнал на атаката, депозирайки сигнал за набеждаване от страна на бизнесмена, с когото напоследък са във влошени взаимоотношения.
Сарафов коментира, че сигналите били толкова много, че вече ги бъркал. „Ако има сигнал, вероятно ще бъде изпратен на прокуратурата", допълни той.

Борислав Сарафов бе категоричен, че от Австрия не са пристигали никакви документи. „Компетентна да отправи заповед за арест е прокуратурата, а не австрийската криминална полиция", заяви зам.-главният прокурор във връзка с информацията, че австрийските власти искат задържането на Делян Пеевски. Няма информация дали в Австрия вече е образувано досъдебно производство.

По отношение на задържането на „убийците" на Пеевски, прокуратурата „има доблестта да си признае грешките". Считаме, че това е грешка, посипахме си главата с пепел, коментира Сарафов.

За бъдещи разпити и обяснения на Василев и Пеевски ще решава прокурорът, който е ангажиран с проверката, но зам.-главният прокурор не уточни дата и час.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини