Половин Хасково без вода до утре в 20 ч. или до днес в 22 ч

Подмяната на тръбопровода тече интензивно

Планираното още в края на май спиране на водата в половината град, бе осъществено от 8 сутринта днес. Причината за пресъхването на центъра и обширни райони около него е поставяне на нов магистрален водопровод и свързването му със сега съществуващата водопроводна мрежа. Новият водопровод е от сградата на общината и пресича надлъж цялата централна градска част. Проблемът е, че от там тръгват пресечките за много на пръв поглед несвързани помежду си квартали, които също ще са потърпевши от двудневното безводие. От ВиК неколкократно предупреждаваха гражданите да се запасят с резервни количества вода, но днешното спиране пак изненада много хасковлии.

На сухо са всички от ул. "Житница" в кв. Тракийски, през булевардите "Илинден" и "Освобождение", карето между бул. ”Съединение”, бул. ”Ст. Стамболов” и бул. ”България”, но също така и улиците от ”Родопи” до ”Христо Ботев” плюс цялата ”Добруджа”, която „заразява“ с безводие многобройните си пресечки.


Добрата новина е, че темпото по поставяне на новия водопровод е много добро и водата може да текне още в 22 часа днес, вместо утре в 8 вечерта. Зависи от фирмата изпълнител на обекта „Водно строителство“, която поставя новите тръби. Екипи на ВиК-Хасково помагат на работата. „Работи се ударно, но при изкопните работи се натъкваме на изненади, затова предвидихме малко по-дълъг срок за спирането на водата“ каза началника на Район Хасково към ВиК Наско Димов. Изненадите били под формата на стари тръби и подземни комуникации, които здраво спъват работата на багера. Стига се и до куриози-на 31-ви май багер по полагането на новия водопровод спука вече съществуващ такъв и съвсем непланирано остави целия център без вода за часове наред . Затова сега ремонтните екипи внимават. Въпреки това още довечера може да се къпем, оптимистични са от ВиК.

Г.Христов

В момента се поставят връзките от новите за старите тръби
С подобно темпо има шанс водата да дойде още днес, надяват се от ВиК
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини