Задържаха граничар от Свиленград, стрелял с газов пистолет (обновена)

Граничен полицай от Свиленград е задържан за 24 часа в местното РПУ заради стрелба с газов пистолет.

Белезниците щракнали на ръцете на 27-годишния граничар с инициали Я. А. след подаден около 14.30 ч. вчера сигнал от жителка на града. Тя съобщила на униформените, че от блок в квартал „Изгрев” е произведен изстрел.

Пристигналият на мястото автопатрул засякъл, че стрелялият е служител на ГКПП “Капитан Андреево”.

Изстрелът той произвел със законно притежаван газов пистолет ZORAKI. Последвала и проба с дрегер, при която се оказало, че стрелецът не е гърмял в следствие на употреба на алкохол.

Предстои изясняване на мотивите за поведението на служителя. По неофициална информация обаче той е стрелял във въздуха, за да сплаши играешите около блока му  деца, които вдигали много шум и му пречили да спи.

По данни на Граничния полицейски участък -Свиленград служителят им стрелец не е бил на работа през последните дни, тъй като те му били почивни.

Службата също започва проверка за действията на граничаря. Шефът на ГПУ- Свиленград Марин Иванов е категоричен, че ще има наказание за действията на подчиняния му. Въпреки, че той посочи 27-годишния граничар катодобър служител, без нарушения досега, мнението за поведението му вчера е осъдително. "Никой нама право да се прави на мъж и да надува мускули, особено когато става въпрос за деца!", категоричен е Марин Иванов.

В РУП-Свиленград е образувана полицейска преписка по чл.144 от НК, при който се предвижда наказание с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.

М. Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини