Истории с дървета, за депресирани еколози (видео)

Видеото е от 2012 година. Действието се развива в Лиг Сити, Тексас. Там градският съвет решава да премести 100-годишен дъб. Операцията е заснета, дъбът е преместен успешно в близо четирите акра, отредени за бъдещ парк. Анонсираната преди 2 години дата 22 март 2014 година е спазена и паркът е открит.

Официалната церемония по откриването на Ghirardi WaterSmart Park. Паркът е изграден около преместения дъб

В парка има дървета, павилион, пешеходни пътеки и детска площадка, но това е повече от просто още един парк. Той трябва да учи хората да ползват умно водата от природата и да пестят и запазват водата в домакинството. Затова тук има - с образователна цел, дъждовни градини, открита класната стая, резервоар за събиране на дъждовна вода за напояване, зелен покрив на павилиона и други умни решения, които хората да виждат, докато са на чист въздух.

Съобщение за това властите са оставили дори във facebook. С гордост организаторите на инициативата са написали, и че паркът е изграден около преместения 100-годишен дъб. Всеки депресиран от текущите си неуспехи еколог може да почерпи от позитивната енегрия и опита на тексаския град тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини