Най-мощният и бърз седан на Jaguar: XFR-S

Вместо да продължават с постепентото разбулване (вече всеобща практика на подгряване с по няколко тийзъра преди премиерата), Jaguar направиха по-доброто – показаха ни горещата версия XFR-S, чиято световна премиера ще се състои на 30 ноември, когато врати отваря автомобилното изложение в Лос Анджелис.

XFR-S е най-мощният и бърз седан, произвеждам до момента от Jaguar, и определено изглежда като такъв: различни, но доста на брой детайли, променят доста външния облик, и по-важното – така изглежда още по-агресивно от XFR.

 

Предната броня е променена, като въздухоотворите са по-големи, а вертикалната планка в тях, насочваща въздухшен поток за охлаждане на спирачките, е доста стилно дизайнерско решение. „Мрежата” в тях е изработени от въглеводородни влакна, като карбонът се използва и в радиаторната решетка, но най-вече – в задния спойлер. Нови са страничните прагове и джантите. Макар аз да го намирам за доста атрактивен, в известен степен ми изглежда и прекалено помпозен, нещо, което съм свикнал да виждам от австрилийците и техния Holden Commodore, например.

 

Очакванията са (все още няма официална информация), че автомобилът ще запази 5,0-литровия V8 „суперчарджнът” двигател под капака, а мощността му вероятно ще е около 550 к.с. Това би трябвало да го постави редом до BMW M5 (F10), поне на хартия.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини