Ваканция за учениците от 3-ти до 6-ти февруари

От 03. до 06.02.2012 г. включително се прекратяват временно учебните занятия на територията на Пернишка област, гласи заповед на образователния министър.

Това стана ясно днес след среща на областния управител инж. Иво Петров с директора на РЗИ – Перник д-р Валери Симеонов и с началника на РИО – Перник Ваня Коконова.

Мотивите за взетата превантивна мярка са лошите климатични условия, усложнената пътна обстановка и тенденцията за увеличаване на заболеваемостта сред учениците.

Обективни основания за обявяване на грипна епидемия в област Перник към момента няма, увери д-р Симеонов, тъй като заболеваемостта е 154 към 10 000 души.

Началникът на Регионалния инспекторат на образованието Ваня Коконова заяви, че от направената днес проверка е установено отстъствие на 40% от учениците. Тя допълни, че на много места в класните стаи температурата неблагоприятства нормалното провеждане на учебния процес.

Учениците ще бъдат отново на училище на седми февруари 2012 г. При промяна в епидемиологичната обстановка, обществеността ще бъде своевременно информирана за предприетите мерки и взетите министерски решения, заяви областният управител инж. Иво Петров.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини