Движение ДНЕС пита гражданите за проблемите на общината

„Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община“ е националната инициатива, която организира ГД „ДНЕС“ в цялата страна.

През месец февруари във всички областни градове и в по-големите общини, доброволци от „ДНЕС“ съвместно с медиите ще проведат анкета и сред населението на град Перник, чрез която гражданите да посочат основните проблеми на общината.

Така ГД „ДНЕС“ ще стимулира гражданската инициатива, а всички поставени проблеми ще бъдат класирани и внесени за обсъждане и решаване от кметовете и председателите на общинските съвети съвместно с гражданите.

Целта на анкетата е да идентифицира основните проблеми и те да се представят пред местните управляващи, каза координаторът на “ДНЕС” за гр.Перник Георги Първанов.

След като бъдат набелязани най-сериозните проблеми ГД „ДНЕС“ ще започне да работи по тях, като ще предлага конкурентни решения, а не само да ги оповестява. За тази цел ГД „ДНЕС“ – Перник е поискало среща с кмета и председателя на Общинския съвет, на която ще излезе със свои инициативи за решаване на посочените теми, които засягат максимален брой граждани.

Гражданите могат да избират между 6 посочени проблема в общината(лоша инфраструктура, липса на информиран и достъпен транспорт, липса на работни места, чистота и озеленяване, места за паркиране, замърсяване на въздуха), както и да посочат друг такъв.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини