Банките капо! Вече плащаме такси на държавата в брой!

Тодор Бойчев

Както perunik.com първи писа - Хасковлията Тодор Бойчев води люта борба с Държавата за въвеждане на държавните таксови марки или плащането в брой на държавни такси, вместо масово използваните сега банкови преводи!

Днес е факт първата му голяма победа: Главна инспекция по труда към Министерството на труда и социалната политика се съобрази със съдебното решение, взето в последните работни дни на 2011 г. от 5-членен състав на Върховния административен съд (ВАС), в което ВАС определи, че плащането на такси с държавни таксови марки, както и с пари в брой е законно.

В писмо до Тодор Бойчев, изпълнителният Директор на ИА "ГИТ" казва: "Към настоящия момент вече има създадена организация за приемане на суми в брой и на място във всички "Инспекции по труда", включително и в Дирекция "Инспекция по труда" в Хасково за заплащане на разходи по предоставяне на обществена информация."

На страницата си във Фейсбук Бойчев възкликва: "Ето първата победа над един държавен орган! Благодаря за подкрепата! Значи може да се плаща на каса в брой! Посвещавам тази първа победа над държавата на българските граждани! Благодаря на тези, които вярваха в мен, и ме подкрепяха!"

Сега Бойчев се е заел с нелеката задача да направи от тази първа бяла лястовица на успеха си синоним на арабската пролет: Щом един съд е отсъдил, че може и един държавен орган е намерил начин да го организира - значи плащането в брой без такси и комисионни е възможно за всички държавни органи! И е въпрос на вътрешна тяхна организация това да се случи навсякъде в интерес на всички граждани на България!

А банките нека останат капо, защото са си го заслужили!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини