533-ма протестират днес пред полицията в Перник!


В групата във Фейсбук, означена със заглавие "Искаме справедливост" вече са се записали 533-ма души за участие в днешния протест по повод убийството на Мирослава!

Протеста ще се състои от 19:30 ч. пред сградата на полицията в Перник.

Припомняме, че това е третият пореден протест, на който млади хора от града ни се събират и протестират против правоохранителната система в България, позволяваща на престъпници да се измъкват безнаказани!

На предишния протест младите хора изразиха своя гняв с нецензурни думи по отношение на властимащи, политици и институции, включително и премиера на България, Бойко Борисов!

На протеста досега не присъстваха известни политици. Имаше вяло присъствие на общински съветници, но нямаше нито един отговорен фактор от града!

Да се надяваме, че днес на протеста ще намери време да дойде Кмета на Перник - Росица Янакиева! Ние не споделяме изразеното от нея мнение, че протеста би бил "опорочен" от нейното присъствие! Ние мислим, че тя трябва да дойде и да обещае на младите хора всички организационни мерки, които тя лично ще предприеме за ограничаването на престъпността в града ни: а именно - поставяне на осветление по местата, където се събират младите хора и по маршрутите, през които преминават; поставяне на видеокамери по възлови места и др.

Именно властимащите в такива моменти са хората, които с думите си могат да тушират подобно напрежение! Или да го ескалират с бездействие! 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини