Майка няма пари да погребе сина си рейнджър. Топлото време отложи ледената пързалка. Преглед на печата

Майка няма пари да погребе сина си рейнджър, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Вече четвърти ден стои непогребано тялото на загиналия при пожар в дома си до жп гарата Милчо Делчев. Причината е, че настанената в старчески дом негова майка – 74-годишната Делка Делчева, няма пари за погребение.

Нов софтуер разкри собственици на 2 основни жилища, водещото заглавие от първа страница. Новата година ще донесе неприятна изненада за много хасковлии – вече ще получават честитка от общинското данъчно, в която ще са описани и неплатените стари борчове, заедно с натрупаната лихва. Нов софтуер пък спипал мнозина, които са декларирали по 2 основни жилища. Данъкът за тях е различен, сега хитрувалите ще получат сметката.

Топлият декември държи 3 см. лед на пързалката, анонс със снимка то 1-ва. Дебелината на ледената покривка е недостатъчна, затова пързалката ще отвори врати в понеделник, когато се очаква ледът да стане с една педя по-дебел, пише изданието.

Живко със злато в Индия, с ромска стипендия тук, заглавие от 2-ра. 18-годишният Живко Огнянов е отличен със златен медал за виртулната си рисунка „България” на международен конкурс в Индия. Възпитаникът на хасковската компютърна школа „Вале” е награден със стипендия от ромска организация в размер на 800 лева.

Бивш затворник убива, хвърля трупа в мочурище, водещо на 3-та. Става дума за случая в с. Тракиец.

Лихвар без доходи се облажил с 83 000 лева, друго заглавие от страницата. Вчера започна процесът срещу Недялко Янков, известен като Лихваря от Димитровград. Той бе арестуван преди няколко месеца.

Стоеви напускат Хасково през 2012-а заглавие с въпросителна накрая, на 7 страница. Темата е бъдещето на еврошампионката по бадминтон Стефани Стоева, която вчера бе посрещната тържествено в Спортното училище. Най-вероятно талантливото момиче ще последва примера на тенисиста Григор Димитров и ще отиде в клуб извън Хасково, защото тук няма никакви условия и перспектива. На вчерашната церемония от общината дори не изпратиха представител да уважи успеха на Стефани.

Мъж уби сътрапезник, хвърли трупа в дере, темата за убийството в с. Тракиец е водеща за „Хасковска Марица”.

Хасково става Клондайк за собствениците на земи, водещо заглавие на първа страница във вестника. Турски и гръцки фермери са привлечени от ниските разходи за ренти и труд в региона.

Договорът на „Дусман” изтича, обявиха нова поръчка за 12 млн. лв., акцент от втора страница. Всъщност контрактът с фирмата не изтича, а вече е изтекъл – още през юни. Новата поръчка на община Хасково е с 5-годишен срок и прогнозна цена от 12 млн. лв.

Стотици трактори тръгват към столицата, друго заглавие от страницата, по темата за протестите на зърнопроизводителите.

Разнобой по оста Димитров-Димов, пише още на 2-ра. Причина за това е предложението на ОбС шефа Стефан Димитров да се намалят таксите на кв. м. за търговците на пазара в Димитровград. Новият кмет Иво Димов обаче не е съгласен, защото ще се отвори дупка в приходната част на бюджета.

Какво хапват рибарите, тематичната петъчна страница на Щерю Щерев, проф., на 4 стр.

Ще изпусне ли Хасково и сестри Стоеви, водещото на спортната страница.

Таланти от Езиковата с изложба живопис във „Форум”, акцент от 8 страница.Снощи в галерията бе открита изложба, включваща 50 живописни творби на таланти от Езиковата гимназия в Хасково. Те са възпитаници на художника Андрей Каменов, който представи платната им пред публиката По думите на майстора, ако човек не знае, че авторът е ученик, ще помисли че картините са дело на мастит художник.

Експозицията ще остане във „Форум” до 20 декември, когато ще бъде сменена с традиционната коледна изложба на дружеството на хасковските художници.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини