ГЕРБ търси 4 гласа от независимите. Преглед на печата

Водеща тема за печатните издание днес са консултациите между ГЕРБ и коалиционните им партньори от "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ, посветени на готвените от управляващите промени в Конституцията.

"ГЕРБ търси 4 гласа от независимите, за да започне процедурата за Велико Народно събрание и нова конституция", пише вестник "24 часа".

“Воеводите "за" свикване на ВНС, но подписват проекта за нова конституция само ако влязат 6 техни точки", уточняват по темата "Монитор", и "Телеграф", а "Труд" допълва, че "НФСБ подкрепя без резерви проекта".

"ГЕРБ започнаха пазарлъците за нова Конституция", пише по темата вестник "Дума", а от "Земя" обобщават, че "управляващите са си поставили срок 2 септември докато се надяват да бъдат събрани необходимите 120 подписа за стартиране на процедурата".

Акцент днес за пресата е и парното.

Темата за предстоящата проверка на КЕВР по повод изравнителните сметки за парно и топла вода, е сред водещите за вестник "Труд".

"Грешката е, че пуснаха сметките за връщане преди изравнителните фактури", уточнява изданието, според което "неясни са отчетите, изготвени от топлинните счетоводители".

"Изравнителните сметки може да се оспорват до 31 август", информират "24 часа" със заглавие: "КЕВР ще проведи как топлофикациите са върнали надвзетото". "Омбудсманът поиска проверка за сметките за парно", пише по темата и "Дума". Темата е водеща и за вестник "Земя“.

Пандемията от коронавирус също е на фокус за печата.

Освен, че пишат за евентуалното удължаване на извънредната обстановка до края на септември, изданията публикуват и различни материали, обвързани с Covid-19.

"Пандемията сви потребителските кредити с над 400 млн. лева", пише "24 часа", като се позовава на данни от БНБ, а "Монитор" извежда, че "Covid кризата изпразни базите на властта, резервациите наполовина".

На страниците на "Труд" четем, че: "По 3 660 лева на човек искат екскурзоводите" за "6 месеца без работа заради Covid-19", уточнява публикацията.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини